Мій улюблений салат “Коломийський”: нагадує “Олів’є”, але набагато смачніший і без картоплі. На кожен день

Рецепт дуже смачного свіжого салату, який на смак трохи нагадує "Олів'є", але більш вишуканий. Його назва "Коломийський" та готується він без картоплі. Можна навіть виключити майонез.

Інгредієнти:

  • Варене м’ясо – 250-300 г
  • Болгарський перець – 1-2 шт.
  • Маринований горошок – 1 банка
  • Яйця – 4 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир – 150 г
  • Сіль + спеції – за смаком
  • Майонез чи сметана+гірчиця

Для маринаду:

  • Окріп
  • іль та цукор по 1 ч.л.
  • Оцет – 6-9% – 1 ст. ложка
Салат Коломийський, дуже нагадує Олів'є
Салат Коломийський, дуже нагадує Олів’є

Приготування:

Спочатку необхідно підготувати цибулю. Для цього беремо велику цибулину та нарізаємо її тонкими чверть кільцями. У салаті Коломийський лук не має бути гострим, тому його маринуватимемо. У невелику миску викладаємо цибулю, додаємо по одній чайній ложці солі та цукру та 1 ст. ложку оцту 6-9%. Заливаємо окропом, щоб цибуля була повністю покрита. Занадто багато води наливати не слід. Перемішуємо та залишаємо убік на 15-20 хвилин. Цибуля при цьому залишиться хрумкою, але вже не буде гострим.

Ставимо відварювати яйця. Варити 8 хвилин|мінути| після закипання, тоді жовток залишиться красивого жовтого кольору.

Далі нарізаємо соломкою солодкий болгарський перець. Можна вибрати два різні кольори – червоний і помаранчевий, тоді салат буде виглядати ще привабливіше і яскравіше. Перекладаємо перець у велику миску.

Туди висипаємо зелений горошок (без маринаду).

Нарізаємо відварені яйця кубиками і теж відправляємо в миску з салатом.

Твердий сир також нарізаємо кубиком. Ви можете взяти сир з будь-яким присмаком – більш солодкий або пряний, який вам більше подобається.

У салаті “Коломийський” використовується відварене м’ясо. Найкраще взяти шматочок яловичини, але якщо ні, то підійде свинина та куряче філе. Попередньо відварюємо його в підсоленій воді зі спеціями і до того, як почнете готувати страву, краще залишити її в бульйоні, тоді м’ясо залишиться соковитим.

Салат Коломийський, дуже нагадує Олів'є
Салат Коломийський, дуже нагадує Олів’є

Далі відварене м’ясо необхідно розібрати на волокна або нарізати тонкою соломкою. Відправляємо його у спільну миску.

За цей час уже замаринувався лук. Зливаємо окріп, промиваємо під холодною проточною водою. Обсушуємо на паперовому рушнику та висипаємо в салат.

Солимо, перчимо і заправляємо майонезом. Можна магазинним, а можна домашнім. Якщо ви хочете, щоб салат “Коломийський” був легшим, можна заправити його сметаною з гірчицею або несолодким йогуртом.

Добре перемішуємо та можна подавати до столу. Але буде смачніше, якщо ви приберете “Коломиський” салат на 30 хвилин у холодильник. Інгредієнти охолонуть і добре просочаться заправкою.

Салат Коломийський, дуже нагадує Олів'є
Салат Коломийський, дуже нагадує Олів’є

Схожі статті

Ексклюзивний рецепт від Тіни Кароль: смачна сирна паска на Великдень – з такою впорається кожна господиня

Великдень вже на носі, тож для цієї світлої події варто заздалегідь підготувати рецепти різноманітних смаколиків. Пропонуємо до вашої уваги секрет приготування сирної паски за рецептом Тіни Кароль.

Секрет від зірки: великодня паска без дріжджів за рецептом Ольги Сумської – ідеальна святкова випічка

Великдень наближається, тож настав час приберегти для себе кілька нових рецептиків. Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування Великодніх пасок за рецептом Ольги Сумської.

Великодні паски за рецептом від Олі Полякової: артистка розкрила секрет ідеальної святкової випічки

Сьогодні ми розповімо вам про фірмовий рецепт приготування Великодніх пасок від Олі Полякової. Кожна господиня буде вражена результатом, святкова випічка виходить пухкою та ніжною.

Готую цей простий фруктовий тортик, коли гості завітали зненацька: для смаколика навіть міксер не потрібен

Ми поділимось з вами секретом приготування просто фруктового тортика, що неодмінно стане прикрасою будь-якого святкового столу. Це чудовий десерт нашвидкуруч, для якого навіть міксер не знадобиться.

За рецептом цього салату полюють всі господині: щоразу готую величезну миску – салат “Мілан”

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати святковий салат "Мілан" та розкриємо секрет найкращого домашнього майонезу всього за 5 хвилин. За цими рецептами полюють всі досвідчені господині!

Крабовий салат по-новому. Лінивий варіант виявився смачнішим за оригінал: готуйтеся дивувати ваших гостей

Мало не кожен святковий стіл прикрашає усім відомий крабовий салат. Сьогодні ми розповімо вам про весняний варіант приготування цієї страви, яка відкриває нові смаки та чудово освіжає.