Кружка кефіру, борошно та 1 яйце! Можна пекти ці неймовірні булочки через день — ідеально до кави та чаю

Улюблений чай або ароматна кава — це чудовий початок ранку. Але він буде ще кращим, якщо на сніданок з'їсти смачні булочки. Ідеально, якщо вони домашні, а не магазинні. Готуються вони досить просто!

Магазинні солодощі та випічка зазвичай дуже смачні. Але часто вони готуються з інгредієнтів, регулярне споживання яких точно не сподобається людському організму. То чому б не готувати смаколики до чаю прямо вдома? Тим паче витрачати на це потрібно мінімум часу та продукти, доступні кожній українській господині. З їхнім списком ви можете познайомитися нижче.

Інгредієнти для приготування тіста на смачні булочки до кави та чаю
Інгредієнти для приготування тіста на смачні булочки до кави та чаю

Перед приготуванням необхідно дістати яйце та кефір з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Після цього розтопіть вершкове масло та змішайте його в мисці з усіма переліченими інгредієнтами, крім борошна і дріжджів. Коли консистенція стала однорідною, до миски можна всипати дріжджі. Далі поступово всипайте борошно та замішуйте тісто.

Після завершення усіх етапів тісто має бути м’яким і трішки липнути до рук. Саме тому борошно потрібно всипати поступово: іноді його може знадобитися менше. Якщо помічаєте, що маса стає занадто щільною, то можна не використовувати залишок борошна. Готове тісто треба поставити у тепле місце на 1.5-2 години, попередньо накривши миску рушником.

Прості булочки на кефірі, якими можна здивувати рідних і нежданих гостей
Прості булочки на кефірі, якими можна здивувати рідних і нежданих гостей

Коли тісто збільшилося вдвічі, то можна продовжувати приготування. Застеліть деко або форму пергаментом, розділіть тісто на 10-15 частин та сформуйте з кожної булочку. Заготовки потрібно викладати на деко з проміжком близько 6 см. Накрийте їх рушником та увімкніть духовку на 180 °C. Поки вона розігрівається, приготуйте посипання, взявши для нього:

  • 80 г борошна;
  • 50 г цукру;
  • 40 г масла;
  • 40 мл молока;
  • 1 жовток.

У цьому випадку масло має бути холодним. Його необхідно перетерти до дрібної крихти разом із борошном та цукром. Жовток і молоко треба збити вінчиком та помазати цією масою булочки зверху. А крихтою їх потрібно посипати. Після цього можна ставити булочки випікатися на 25-35 хвилин (готовність буде зрозумілою по золотистому кольору).

Схожі статті

Улюблене печиво дитинства, яке готується всього за 30 хвилин! Одна хитрість, яка робить його саме таким

Справжні ласуни точно оцінять цей рецепт - багато шоколаду та горіхів, що ще треба для вдалого чаювання? Спробуйте цей простий рецепт та почастуйте рідних смачненьким.

Ідеально до чаю та кави! Цей тертий пиріг хочеться готувати ще і ще! Дуже смачна начинка з секретом

Коли потрібно швидко приготувати щось смачненьке до чаю, тертий пиріг — це ідеальний варіант. Спробуйте цей рецепт один раз, і ви будете використовувати його постійно.

Хвилинна смакота на сніданок. Ледачі пиріжки на кефірі “Три хвилинки”

Є час готувати, але немає бажання. Є бажання, але немає часу. Майже кожна господиня знайома з такою ситуацією. Але ж як вдіяти, коли хочеться чогось смачненького? Зробіть швидкі пиріжки на кефірі!

Крутіше, ніж Шарлотка: дружина Григорія Решетніка повернулася з-за кордону і почала одразу пекти пироги

Дружина відомого ведучого Григорія Решетніка, багатодітна мама Крістіна Решетнік, яка нещодавно побувала у Франції, привезла рецепт найсмачнішого пирога з черешнею, з яким із задоволенням поділилася.

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.