Пишна сирна запіканка без борошна та цукру для смачного сніданку: чим замінити головні інгредієнти?

Щоб приготувати смачну сирну запіканку, не обов'язково мати в арсеналі пшеничне борошно та цукор. Рецепт стане лише кращим, якщо ви використаєте інші інгредієнти.

Запіканка може стати не тільки неймовірно ніжним та ситним десертом, але і дієтичною стравою, яка допоможе впоратися з зайвими кілограмами і буде насичувати організм усіма необхідними мікроелементами.

Пшеничне борошно та цукор можна з легкістю замінити іншими інгредієнтами, і варто відмітити, що смак вашого десерту лише покращиться від даної операції. Дізнайтеся у нашій статті, як приготувати неймовірно смачну та ніжно запіканку.

Інгредієнти

  • Сир кисломолочний — 350 грамів
  • Мед — 3 столових ложки
  • Курячі яйця — 1 штука
  • Манна крупа — 4 столових ложки
  • Ванільний цукор — 1 упаковка
  • Родзинки — 3 столових ложки
  • Фрукти — за бажанням

Рецепт приготування запіканки

Щоб приготувати ідеально запіканку, необхідно добре розім’яти кисломолочний сир, додати рідкого меду і ванільного цукру. Якщо ваш Мет затвердів, щоб довести його до рідкого стану, його необхідно трохи розігріти.

Ресторанні експерти поділилися рецептом запіканки без борошна та цукру

Вносимо до сирної маси куряче яйце, знову все добре перемішуємо. Родзинки заливаємо кип’ятком та залишаємо на 10 хвилин, щоб вони увібрали у себе вологу. Після цього вносимо їх в тісто.

Форму змащуємо рослинною олією та виливаємо в неї сирну масу. Добре утрамбовуємо.

Як зробити тісто на запіканку

За бажанням фрукти можна нарізати та викласти зверху, щоб запіканка мала привабливий вигляд. Після цього розігріваємо духовку та відправляємо нашу запіканку готуватися на 50 хвилин при 180 градусах.

Рецепт приготування смачної сирної запіканки
Рецепт приготування смачної сирної запіканки

Щоб перевірити, чи готова запіканка її необхідно трохи потрусити. Якщо середина виглядає наче желе, значить їй необхідно ще трохи попектися. Після цього дістаємо запіканку, нарізаємо її на шматочки та подаємо.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.