Проста запіканка з гречки та фаршу за 20 хвилин: мінімум використаних продуктів та максимум задоволення

Страви з гречки користуються великою популярністю серед українців. Ми пропонуємо рецепт швидкої та дуже смачної запіканки, що стане вашою фавориткою. Використовуємо лише доступні для всіх продукти.

Крупа з гречки міститься майже в кожній українській родині. Ця каша дуже популярна, швидка в приготуванні та може слугувати, як гарнір до ще чогось смачненького. А як щодо приготування зовсім нестандартної страви?

Ми підготували рецепт смачної запіканки з гречки та м’ясного фаршу. На перший погляд, здається, що це затратно, складно, але ми розвіємо ваші сумніви з простими покроковими діями в кулінарному процесі.

Для цього нам необхідні такі інгредієнти:

  • 1 склянка гречки;
  • 1,5-2 склянки води;
  • 1 морква;
  • 1 цибуля;
  • 100 г твердого сиру;
  • 300 г м’ясного фаршу;
  • 2 яйця;
  • олія для смаження;
  • сіль, перець мелений чорний, спеції – до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Засипаємо в кип’ячу воду гречану крупу та варимо її близько 20 хв до готовності.
  2. Нарізаємо дрібно цибулю та натираємо моркву на великій тертці. Обсмажуємо все на сковорідці до м’якості.
  3. Далі необхідно готову смажену моркву та цибулю змішати з м’ясним фаршем. Можете обирати будь-який курячий чи свиний, за вашими смаковими побажаннями. Все солимо, перчимо, додаємо ваші улюблені приправи – можна взяти спеціальні для м’яса.
  4. Оберіть форму чи горщик для випікання. На дно викладіть один шар гречки, потім фарш, а потім знову гречку й так поки все не закінчиться.
  5. Залишилося зовсім трішки. Натріть сир на дрібній тертці. Додайте до нього яйця. Готову суміш залийте кожну порцію. Поставте випікатися страву в духовку на 30-35 хвилин при 180 градусах. При подачі можна прикрасити зеленню.
  6. Починаємо дегустацію.
Готова запіканка з гречки та м’ясного фаршу

Всім смачного!

spot_img

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.