Найбагатша учасниця “МастерШеф” Катерина Велика показала, чим замінити звичайну паску на Великдень: вау рецепт

Великдень вже не за горами, тому варто почати підготовку до свята вже сьогодні. Дізнайтесь, чим можна замінити звичку паску й здивувати гостей та родину.

Великдень вже на носі, а це значить що чимало господарів та господинь активно готуються до нього. Втім дехто стикається із проблемою вибору страв на святковий стіл. Багатьом вже набридло з року в рік пригощати родину та друзів ідентичними стравами. На щастя, гарну альтернативу звичним стравам запропонувала учасниця телепроекту “МастерШеф” Катерина Велика. На своїй сторінці в Instagram жінка показала пухкий та м’який італійський панетоне, який зможе замінити звичайну паску на Великдень. Сьогодні ми поділимось простим та смачним рецептом цієї страви, який точно не залишить вас байдужими.

Перелік інгредієнтів:

  • Чотириста тридцять грамів борошна
  • Сто п’ятдесят грамів цукру
  • П’ять грамів ваніліну або ванільної пудри
  • Двадцять п’ять грамів живих дріжджів
  • Сто п’ятдесят грамів яєчних жовтків
  • Сто дев’яносто мілілітрів молока
  • Двадцять п’ять грамів меду (можете взяти будь-який, на ваш смак)
  • Сто вісімдесят грамів вершкового масла
  • Цедра лимона
  • Двісті грамів родзинок (можна взяти по сто грамів різних сортів)

Спосіб приготування

Спочатку підігріваємо молоко й додаємо туди мед. Перемішуємо доти, доки мед не розчиниться. Далі додаємо живі дріжджі і знову перемішуємо.

Наступний крок: заливаємо в миску до молока яєчні жовтки й вінчиком ретельно перебиваємо всі інгредієнти.

Тепер змішуємо всі сухі компоненти, а саме: борошно, цукор та ваніль. Після цього заливаємо в цю суміш наше молоко з жовтками. Тепер вимішуємо тісто й додаємо до нього вершкове масло. Важливий момент: масло має бути обов’язково кімнатної температури. Завдяки цьому воно гарно розподілиться по тісту.

В результаті консистеція тіста має бути трохи рідкою. Далі накриваємо миску з тістом харчовою плівкою і ставимо її в холодильник на одну ніч.

Замішуємо тісто для панетоне
Замішуємо тісто для панетоне

На ранок тісто має піднятись і збільшитись в об’ємі вдвічі.

Як має виглядати тісто, яке піднялось за ніч
Як має виглядати тісто, яке піднялось за ніч

Наступний крок: перемішуємо тісто й додаємо до нього вимиті та висушені родзинки, і цедру лимона. Тепер знову вимішуємо тісто близько десяти хвилин для того, щоб усі компоненти рівномірно розподілились.

Тепер переходимо до заповнення формочок для випікання. Не хвилюйтесь, якщо тісто буде липнути до рук. Це ознначає, що ви все робите правильно. Фішка в тому, що тісто паски й тісто панетоне суттєво відрізняються, тому це нормально. Форми для випікання заповнюйте не більше, ніж на 1/4.

Розподіляємо тісто для панетоне по формам
Розподіляємо тісто для панетоне по формам

Тепер у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку ставимо наші форми і запікаємо близько 30 хвилин.

Готовий панетоне
Готовий панетоне

Смачного!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.