Закусочні кекси з кабачком та сиром: відмінний варіант для святкового столу, які гості розхапають одразу

У сезон кабачків хочеться якнайбільше експериментувати з рецептами. Саме тому я пропоную вам на пробу повітряні, апетитні та смачні кекси з кабачків у духовці з мінімумом клопоту.

Домашній кекс у духовці – це класичний домашній кондитерський виріб, випечений у спеціальній формі у духовці. Кекс відомий як проста та швидка страва, яка може бути приготована навіть новачком у кулінарії.

Історія кексу має давнє коріння і пов’язана з появою духовок у домашньому господарстві. Вперше кекс був згаданий в кулінарних книгах XVIII століття. Однак у ті часи кекс готували без додавання розпушувача, що робило його менш повітряним та пишним. Згодом були розроблені методи приготування кексу з додаванням пекарської пудри та розпушувачів, що значно покращило його смак та текстуру.

Кекс названий так завдяки своїй формі – він має схожу на капелюшок кепки форму зі скошеними краями. Крім того, слово “кекс” має англійське коріння і походить від слова “cake” (пиріг) у перекладі. Кекс є одним з найпопулярніших домашніх десертів завдяки своїй простоті та смаку. Він може містити різні добавки.

Кекс містить низку корисних речовин, таких як вуглеводи, білки, жири, вітаміни групи B, вітамін Е, калій, залізо, фолієву кислоту та інші. Вуглеводи в кексі дають енергію, білки допомагають відновлювати м’язи, а жири потрібні для нормального функціонування організму.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 2 шт
  • Кабачок – 1 шт
  • Сметана – 1 ст.
  • Борошно пшеничне – 0.5 склянок
  • Сир
  • Сода – 0,33 ч.л.
  • Перець – за смаком
  • Сіль – за смаком

Як приготувати закусочні кекси

Кабачок вимийте та обсушіть. Підготуйте решту інгредієнтів.
Натріть його тертці і залиште хвилин на 10. Після того відіжміть і злийте зайву рідину.

Простий рецепт надзвичайно смачних кексів з рибою
Простий рецепт надзвичайно смачних кексів

Додайте яйця, сіль, перець і трохи майонезу або сметани та сир. Ретельно перемішайте. Всипте борошно та соду.

Як приготувати смачні кекси

Готове тісто розкладіть у формочки для кексів. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Маленькі кекси печуть близько 20 хвилин, великі – близько 30. Готовність перевіряйте зубочисткою. Якщо вона суха, кекси готові. Кекси з кабачків гарні як теплими, і холодними. Смачного!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.