Як правильно приготувати класичний штрудель з яблуками: за цим рецептом тісто вийде м’яким та еластичним

Віденський штрудель з яблуками та корицею – це традиційне австрійське листкове тістечко з начинкою з яблук, горіхів, кориці та цукру. Дізнайтеся, як його приготувати вдома.

Десерт має характерну форму рулету і подається у гарячому вигляді, часто з додаванням ванільного соусу.

Історія цієї страви знаходиться у Відні, столиці Австрії. Штрудель (від нього Strudel) означає “вихор” або “воронка”, що відображає специфічний спосіб приготування – тонке тісто крутиться в рулон з начинкою всередині. Штрудель з яблуками та корицею став справжнім символом австрійської кухні та часто асоціюється з Віднем.

Інгредієнти

  • Борошно – 180 г
  • Вода – 80 мл
  • Яблука – 400 г
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Родзинки – 4 ложки
  • Вершкове масло – 30 г
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Олія рослинна – 3 ложки

Як приготувати смачний штрудель

Спочатку замочіть родзинки. Буде краще, якщо заллєте водою та залишите на ніч. Насипаємо у велику миску борошно. Додаємо необхідну кількість розтопленого масла та теплої води. Тісто потрібно замішувати доти, доки воно не стане пружним і перестане липнути до рук.

Перекладаємо тісто у другу миску, накриваємо харчовою плівкою. Залишаємо тісто відпочивати у теплому місці на 25-30 хвилин.

Штрудель
Як приготувати штрудель

Тим часом прогріваємо духовку до 180 градусів. Очищаємо яблука, видаляємо серцевину, нарізаємо тонкими скибочками близько 2-3 мм – бажано брати кислі яблука. Зверху можна полити лимонним соком, щоб яблука не почорніли.

Тепер потрібно змішати подрібнені яблука, родзинки, цукор та корицю. За бажанням можна додати волоських горіхів, так у штруделя буде приємний горіховий присмак та аромат.

Необхідно найтоншим чином розкотити тісто. Акуратно витягуємо тісто руками, щоб воно було не товще паперу. Тісто має стати еластичним та оксамитовим на дотик.

Яблуневий штрудель за лічені хвилини
Яблуневий штрудель за лічені хвилини

Лист тіста промажте вершковим маслом, надайте їй форму ковбаски. Начинку потрібно накладати, відступивши від краю тіста на 10-15 см. Зайве зрізаємо. Змащуємо майбутній десерт зверху та з боків розтопленим вершковим маслом.

Відправляємо штрудель в духовку і випікаємо приблизно 20-25 хвилин до золотистого кольору. Кожні 7 хвилин необхідно відкривати духовку та промазувати штрудель вершковим маслом.

Схожі статті

Кружка кефіру, борошно та 1 яйце! Можна пекти ці неймовірні булочки через день — ідеально до кави та чаю

Улюблений чай або ароматна кава — це чудовий початок ранку. Але він буде ще кращим, якщо на сніданок з'їсти смачні булочки. Ідеально, якщо вони домашні, а не магазинні. Готуються вони досить просто!

Хвилинна смакота на сніданок. Ледачі пиріжки на кефірі “Три хвилинки”

Є час готувати, але немає бажання. Є бажання, але немає часу. Майже кожна господиня знайома з такою ситуацією. Але ж як вдіяти, коли хочеться чогось смачненького? Зробіть швидкі пиріжки на кефірі!

Крутіше, ніж Шарлотка: дружина Григорія Решетніка повернулася з-за кордону і почала одразу пекти пироги

Дружина відомого ведучого Григорія Решетніка, багатодітна мама Крістіна Решетнік, яка нещодавно побувала у Франції, привезла рецепт найсмачнішого пирога з черешнею, з яким із задоволенням поділилася.

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.