Дуже смачні міні-піци, як у шкільні роки: пишне тісто з насиченою ситною начинкою – простіше і не придумати

Мрієте на мить потрапити в шкільні перерви та спробувати страви з їдальні? Пропонуємо власними стараннями приготувати найпростіші міні-піци, які матимуть ситну начинку та пишне тісто.

Не залишилося майже жодного українця, котрий не пам’ятає буфети чи шкільні їдальні, в яких була можливість придбати міні-піцу. Вона унікальна, оскільки, попри свої маленькі розміри, прекрасно підходить для швидкого перекусу.

Діти її просто обожнюють, а в дорослих вона викликає ностальгію зі своїх шкільних часів. Начинка цього перекусу може містити лише основні інгредієнти, а можна поекспериментувати та додати, наприклад, гриби, кукурудзу, оливок тощо. Ми приготували для вас простий рецепт міні-піц з пишним тістом та їх базовим наповненням.

Дуже смачні міні-піци, як у шкільні роки

Інгредієнти

  • 450 г борошна
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 столова ложка солі
  • 11 г сухих дріжджів
  • 300 мл води
  • 1 яйце
  • 2 столові ложки олії
  • 250 г ковбаси
  • 200 г сиру
  • 4 помідори
  • 100 г кетчупу та майонезу

Приготування

Для початку займіться приготуванням тіста. До половини від просіяного борошна відправляємо сухі дріжджі, цукор та сіль. Якщо ж обрали пресовані дріжджі, то їх потрібно помістити у воду, а потім змішати із зазначеними інгредієнтами.

До щойно отриманої маси наливаємо воду та робимо рідке тісто. Дайте тісту підійти, залишивши його на теплому місці, протягом 30-40 хвилин.

Далі додаємо залишок борошна, яйце, олію. Все добре замішуємо у вигляд м’якого тіста. Приділіть цьому процесу достатньо уваги та кілька хвилин. Потім знову ставимо на тепле місце наше тісто та даємо йому настоятися ще хвилин 30.

З отриманого тіста формуємо наші міні-піци. Для зручності можна його розділити на частини. Вже з частин утворюємо невеличкі м’ячики, кожного з яких пальцями розтягуємо. А далі викладаємо все на деко, в якому випікатимете піцу. Перед цим застеліть його пергаментним папером.

Робимо начинку для міні-піц. Спочатку мастимо кожну майонезом, кетчупом чи томатною пастою, розкладаємо нарізану ковбасу, натертий сир на великій тертці та нарізані помідори. За вашим смаком можна додавати до начинки ще безліч продуктів, які кладуть у інші піци.

Дуже смачні міні-піци, як у шкільні роки

Випікаємо наші “шкільні” піци в духовці при температурі 190 градусів, близько 20 хвилин. Ось і все, швидкий перекус у вигляді маленьких піц готовий. Всім смачного!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.