Рецепт вичитала у старому журналі: морквяний пиріг з яблуками, що відразу став улюбленцем на столі

Не складний у приготуванні, проте дуже смачний пиріг. Гармонія моркви з іншими інгредієнтами робить цей десерт особливо смачним та популярним серед любителів випічки.

Використання моркви в приготуванні харчів відоме ще з давніх часів. Морква має багато корисних властивостей і природно солодкуватий смак. Її широко використовували в різних стравах. З часом, у рецептах почали з’являтися пироги з моркви. Солодкі начинки для пирогів були популярні, особливо серед заможних класів.

З часом морквяний пиріг став популярним в усьому світі. У 20 столітті, зокрема в другій половині, він здобув популярність як десерт. Рецепти приготування різноманітні й можуть включати горіхи, сухофрукти, або цукрову глазур.

Наразі, морквяний пиріг є популярною стравою, що асоціюється з золотою осінню. Його готують господарки всього світу. Пропонуємо й Вам порадувати близьких смакотою.

Інгредієнти

  • Яйця 5 шт.
  • Цукор 1 склянка
  • Ванільний цукор – 1 пакетик (18 грамів)
  • Борошно – 2 склянки 1 склянка
  • Соняшникова олія (без запаху) -1 склянка
  • Сода – 1,5 чайні ложки
  • Розпушувач – 2 чайні ложки
  • Морква – 350 грамів (вага після очищення)
  • Яблука – 3-4 штуки

Рецепт приготування

До яєць додаємо цукор та ванільний цукор. Збиваємо міксером до от утворення білої пухкої маси. Не перестаючи збивати вливаємо олію. Потім додаємо просіяне борошно та обережно, знизу вверх розмішуємо. Додаємо соду та розпушувач і також перемішуємо. Моркву очищуємо від шкіри та натираємо на дрібній терці. Додаємо до тіста та перемішуємо.

Простий рецепт приготування морквяного пирога
Простий рецепт приготування морквяного пирога

Форму для випічки застилаємо пергаментом та виливаємо тісто. Яблука миємо, очищуємо та нарізаємо кубиком. Викладаємо яблука поверх тіста. Випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 45 хвилин. охолоджений пиріг можна прикрасити, притрусивши цукровою пудрою. Смачного.

Простий рецепт приготування морквяного пирога
Простий рецепт приготування морквяного пирога

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.