Рецепт пухких пиріжків-човників з куркою та грибами: соковита і ситна начинка вас приємно вразить

Пропонуємо вам рецепт запашних пиріжків-човників жульєн, що стануть чудовим перекусом. Начинка з ніжного курячого філе, соковитих грибів та ароматних спецій підкорить серця найвибагливіших гурманів.

Інгредієнти (на 12 штук):

Для тіста:

  • Пшеничне борошно – приблизно 480 г
  • Тепле молоко – 200 мл
  • Сметана (будь-якої жирності) – 100 г
  • Рослинна олія – 40 мл (+ для роботи з тістом)
  • Сухі дріжджі швидкої дії – 7 г (або 20 г пресованих)
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Сода – 0,5 ч. ложка

Для начинки:

  • Куряче м’ясо (філе грудки) – 350 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Гриби шампіньйони – 300 г
  • Сир моцарела (твердий) – 150 г
  • Сметана – 2 ст. ложки
  • Часник сушений – 1 ч. ложка
  • Тим’ян сушений – 1/2 ч. ложки
  • Сіль – на свій смак
  • Чорний перець – на свій смак
  • Рослинна олія для смаження – 2 ст. ложки

Для змащування:

  • Жовток – 1 шт.
  • Молоко – 1 ст. ложка

Для прикраси:

  • Кунжут

Приготування:

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Готуємо начинку. Цибулю почистьте і нарізати четверть кільцями. У сковороду налийте олію і обсмажте цибулю до прозорості.

Рецепт пиріжків-човників з куркою та грибами: чудовий перекус на кожен день
Рецепт пиріжків-човників з куркою та грибами: чудовий перекус на кожен день

Печериці наріжте невеликими шматочками. Обсмажте гриби з цибулею на великому вогні, періодично помішуйте. Смажте доти, доки не випарується зайва волога.

Куряче філе наріжте дрібними шматочками. Коли гриби обсмажаться, додайте куряче м’ясо та продовжуйте смажити на середньому вогні до м’якості філе. Додайте сметану і варіть до загущення. Після цього додайте сіль, чорний мелений перець, часник, чебрець та добре перемішайте. Зніміть з вогню і залиште охолонути до кімнатної температури.

Натріть сир на тертці з великими отворами. Додайте сир в охолоджену начинку та перемішайте.

Приготуємо тісто: Інгредієнти тіста мають бути кімнатної температури, молоко – злегка теплим. У миску налийте тепле молоко, додайте цукор і дріжджі (якщо використовуєте пресовані, беріть у 3 рази більше, ніж сухих). Розмішайте, накрити серветкою та залиште хвилин на 10-15, щоб дріжджі активувалися.

В окремій мисці змішайте сметану та соду.

Рецепт пиріжків-човників з куркою та грибами: чудовий перекус на кожен день
Рецепт пиріжків-човників з куркою та грибами: чудовий перекус на кожен день

У чаші для замішування тіста змішайте борошно та сіль. Відразу все борошно не додавайте, його може піти трохи менше або більше, ніж зазначено в рецепті (все залежить від якості борошна та його вологості). Додайте дріжджову суміш, сметану та олію. Замісіть тісто.

Тісто і миску змастіть олією. Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште у теплі на 1-1,5 години. За цей час тісто має удвічі збільшитися в об’ємі. Коли тісто підійшло, можна починати формувати пиріжки.

Формуємо пиріжки: Робочу поверхню змастіть рослинною олією. Викладіть тісто, обімніть і розріжте на шматочки. Сформуйте кульки (11-12 штук приблизно 75-80 г). Борошно не додавайте. Накрийте плівкою та залиште на 5-7 хвилин. Кожну кульку розкатайте в пласт діаметром приблизно 14-15 см. У центр покладіть начинку (приблизно 1,5-2 ст. ложки).

З’єднайте краї тіста, добре защипніть. Усередині залишите отвір та формуйте пиріжок у формі човника. Викладіть пиріжки на деко, застелене пергаментним папером або килимком для випічки, на відстані один від одного. Накрийте плівкою і залиште на 30 хвилин.

Рецепт пиріжків-човників з куркою та грибами: чудовий перекус на кожен день
Рецепт пиріжків-човників з куркою та грибами: чудовий перекус на кожен день

Жовток розмішайте з 1 ст. ложкою молока і обережно змастіть цією сумішшю пиріжки. Зверху посипте кунжутом. Випікайте дріжджові пиріжки з куркою та грибами в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин до рум’яного кольору. Зважайте на особливості своєї духовки.
Гарячі пиріжки змастіть олією.

Пиріжки-човники з куркою, грибами та сиром готові, смачного!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.