Випічка, що заслуговує компліментів: легке та розсипчасте печиво без яєць, яке готуватимете постійно

Дуже смачне пісочне печиво, що прикрасить холодні зимові вечори. Воно чудово пасує до чаю та кави, а дітей неможливо відігнати від тарілки.

Іноді хочеться поласувати смачненькою випічкою до чаю чи кави. Проте, не хочеться довго морочитися з дріжджовим тістом. Пропонуємо чудову альтернативу – пісочне тісто. Воно замішується дуже швидко та легко. А хрумкі та розсипчасті вироби чудово пасують до гарячих напоїв. А начинка з джемом та горіхами дивовижно смакує. Це прекрасний варіант для холодних зимових вечорів. Тож не вагайтеся, пробуйте та куштуйте.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне – 250 грамів
  • Ванілін – дрібка
  • Сіль – дрібка
  • Розпушувач – 1 чайна ложка (7 грамів)
  • Цукрова пудра – 1 столова ложка
  • Масло – 120 грамів
  • Сметана або йогурт – 100 грамів
  • Варення – 80 грамів
  • Горіхи – 30 грамів

Рецепт приготування

До просіяного борошна додаємо дрібку солі, дрібку ваніліну, цукрову пудру та розпушувач. Гарно перемішуємо сухі інгредієнти. Масло в холодильнику порізати на шматки та перетерти з борошном. Масло можна замінити на маргарин. Додаємо сметану або йогурт та замішуємо тісто. Це потрібно робити досить швидко. Не вимішуйте його довго, адже в цьому випадку печиво вийде менш крихким.

Простий рецепт приготування печива без яєць
Простий рецепт приготування печива без яєць

Розкачуємо тісто в прямокутний пласт. Ріжемо на смужки товщиною приблизно у 6 сантиметрів. Подрібнюємо горішки та додаємо їх до джему або варення. Викладаємо начинку посередині смужок та защіплюємо краї. Розрізаємо смужки на 4 рівні частини.

Простий рецепт приготування печива без яєць
Простий рецепт приготування печива без яєць

Деко застилаємо пергаментом та викладаємо печиво швом донизу. Випікаємо при температурі 180 градусів 20 хвилин. Печиво обвалюємо в цукровій пудрі. Важливо це робити поки печиво гаряче, щоб воно взяло на себе пудру. Смачного.

Простий рецепт приготування печива без яєць
Простий рецепт приготування печива без яєць

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.