Шалено смачне печиво “Абрикоси”, що буквально тане в роті: ароматна домашня випічка, яку оцінить вся родина

Смачні тістечка на основі пісочного печива. Вони виходять супер ніжним та дуже розсипчастим, а шар ягідного джему додає їм неповторної кислинки.

Пісочне печиво – це не лише смачна випічка для кави чи чаю, але і чудовий подарунок для близьких. Основною рисою цього печива є його хрумкість та ніжність, воно просто тане в роті. А готується така випічка дуже просто та швидко.

Інгредієнти

  • +/- 250 грамів пшеничного борошна;
  • 180 грамів вершкового масла;
  • 100 грамів цукру;
  • 1/2 чайної ложки розпушувача;
  • Дрібка солі.

Інструкції з приготування

Готується все дуже швидко, тому відразу ставимо духовку розігріватися до 170 градусів. Вершкове масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно зігрілося до кімнатної температури.

Простий рецепт приготування тістечок Абрикоси
Простий рецепт приготування тістечок Абрикоси

В мисці поєднуємо вершкове масло, цукор, сіль, розпушувач та борошно. Швидко замішуємо тісто. Пісочне тісто не любить коли його довго вимішують, тому як тільки воно стане однорідним, припиняємо місити. Воно має бути м’яким та легко розламуватися й не тягнутися. Можна додати до тіста сухофрукти, або какао, тоді печиво буде шоколадним.

Простий рецепт приготування тістечок Абрикоси
Простий рецепт приготування тістечок Абрикоси

Відщипуємо від тіста шматочок та скатуємо його у кульку. Викладаємо на деко застелене пергаментом або силіконовим килимком. Повторюємо з усім тістом. Випікаємо при температурі 170 градусів, приблизно 25 хвилин.

Простий рецепт приготування тістечок Абрикоси
Простий рецепт приготування тістечок Абрикоси

Дайте печиву 10 хвилин, щоб воно охололо. Печиво вже готове та його можна вживати, проте ми пропонуємо додати начинку та перетворити його на тістечка. Для склеювання печива можна використати джем, варене згущене молоко або розтоплений шоколад. Обирайте те, що вам подобається. Щоб печиво виглядало більш святково, його можна обваляти у суміші цукру та цукрової пудри. Смачного.

Простий рецепт приготування тістечок Абрикоси
Простий рецепт приготування тістечок Абрикоси

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.