Що може бути смачнішим за домашню випічку? Рецепт медово-горіхового печива з кунжутом. Впорається кожна

Простий рецепт, що прикрасить холодні зимові вечори ароматом смачної домашньої випічки. Печиво виходить дуже ніжним та розсипчастим, а готується за лічені хвилини.

Медово-горіхове печиво з кунжутом має багатий і насичений смак. Це чудовий рецепт простої домашньої випічки. Воно дуже швидко готується, не потребує великої кількості інгредієнтів, але результат обов’язково порадує поціновувачів солоденького.

Загалом, це печиво виглядає привабливо та апетитно, а його горіховий аромат зводить з розуму. Не сумнівайтеся, діти та чоловік будуть чатувати перед кухнею, щоб першими відвідати цей смаколик.

Інгредієнти

  • 150 грамів вівсяного борошна;
  • 1/4 чайної ложки розпушувача;
  • Дрібка солі;
  • 30 грамів білого кунжуту;
  • 100 грамів меду акації;
  • 100 грамів арахісової пасти.

Інструкції з приготування

Якщо дома немає вівсяного борошна, це не проблема, просто перемеліть вівсяні пластівці у кавомолці. Додаємо до борошна розпушувач, сіль, кунжут та перемішуємо.

Рецепт приготування медово-горіхового печива з кунжутом
Рецепт приготування медово-горіхового печива з кунжутом

До сухих інгредієнтів додаємо мед та арахісову пасту. Мед можна використовувати будь-який, головне, щоб він не був зацукрований. Якщо, ваш мед має кристалізовану текстуру, його можна розтопити, для цього просто потримайте необідну кількість меду під струменем теплої (40-45 градусів) води. Гарно вимішуємо тісто до однорідності. На цьому етапі можна додати горіхи, або шоколадну крихту, кокосову стружку або інші додатки, за вашим бажанням.

Рецепт приготування медово-горіхового печива з кунжутом
Рецепт приготування медово-горіхового печива з кунжутом

Розкачуємо тісто у ковбаску та розрізаємо його на частинки товщиною в 1 сантиметр. Кожну частинку скачуємо у кульку та кладемо на розсипаний кунжут й притискаємо склянкою до товщини 0,5 см. Перекладаємо печиво на деко застелене пергаментом.

Рецепт приготування медово-горіхового печива з кунжутом
Рецепт приготування медово-горіхового печива з кунжутом

Випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів, до рум’яних країв. Обережно, не пересушіть печиво. Дайте йому охолонути та можна куштувати. Смачного.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.