Багато начинки та повітряне тісто: домашній маковий рулет, який ідеально підійде для сімейного чаювання

Неймовірно смачний рулет з начинкою. Повітряне м'яке тісто і багато соковитого маку. Він виходить дуже ніжним, а сімейне чаювання з цим смаколиком, матиме особливий присмак.

Інгредієнти

Тісто:

  • 250 грамів молока;
  • 21 грамів свіжих дріжджів (7 грамів сухих);
  • 130 грамів цукру;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • ваніль на смак;
  • 1 середнє яйце + 1 білок;
  • +/- 550 грамів борошна;
  • 80 грамів вершкового масла.

Начинка:

  • 200 грамів маку;
  • 50 грамів цукру;
  • 50 грамів меду;
  • 120 грамів молока;
  • 20 грамів вершкового масла.

Для випікання:

50 грамів вершкового масла;
1 жовток + 1 столова ложка молока.

Інструкції з приготування

Всі інгредієнти для рецепта мають бути кімнатної температури. Молоко потрібно підігріти до теплого стану. Молоко виливаємо в миску, додаємо 1 столову ложку цукру та дріжджі. Перемішуємо, що дріжджі розтанули та додаємо декілька ложок борошна з загальної маси. Ще раз перемішуємо. Накриваємо суміш та залишаємо на 10 хвилин.

Рецепт приготування домашнього макового рулету
Рецепт приготування домашнього макового рулету

Всипаємо в опару цукор, ванільний цукор, сіль та вбиваємо яйце й додаємо один білок. Все гарно перемішуємо, потім поступово підсипаємо борошно та замішуємо тісто. Воно має бути однорідним. Нарізаємо вершкове масло шматочками та по черзі вмішуємо його у тісто. Залишаємо тісто у змазаній рослинною олією мисці на 1 годину.

Рецепт приготування домашнього макового рулету
Рецепт приготування домашнього макового рулету

Сухий мак пересипаємо у каструлю. Заливаємо його кип’ятком, накриваємо кришкою та залишаємо на 30 хвилин. За допомогою щільної тканини віджимаємо мак. Додаємо до начинки мед, цукор та молоко. Ставимо суміш на вогонь та випарюємо зайву вологу. Додаємо вершкове масло та гарно перемішуємо. Потім, перебиваємо масу блендером. Така начинка гарно тримає форму, не розсипається, але не суха.

Рецепт приготування домашнього макового рулету
Рецепт приготування домашнього макового рулету

Тісто обминаємо та розкачуємо у прямокутник. Розподіляємо по тісту 50 грамів вершкового масла. Зверху рівномірно розподіляємо начинку. Скручуємо тісто у рулет. Перевертаємо швом донизу та перекладаємо його на деко застелене пергаментом. Залишаємо його підійти на 20 хвилин під рушником. Змащуємо його сумішшю яйця та молока, щоб він був рум’яний. Випікаємо у духовці при температурі 180 градусі приблизно 30 хвилин. Смачного.

Рецепт приготування домашнього макового рулету
Рецепт приготування домашнього макового рулету

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.