Якщо завалялася пачка сиру: готуємо смачний сирний пиріг — його аромат закохає в себе усіх навколо

Пироги можуть бути різними. У звичайному варіанті потрібно замішувати тісто, розкачувати, викладати його. Але є простіший спосіб. Виявляється, можна не замішувати тісто, його можна просто засипати.

Таким чином, і час, витрачений на приготування такого пирога, буде невеликий.

Історія цієї страви простежується до давніх часів, коли яблука та сир були одними з основних продуктів харчування. Такий пиріг готували в тих випадках, коли не діставало олії чи яєць для випікання складнішого пирога. Згодом рецепт насипного пирога став класичним і набув широкої популярності.

Користь насипного пирога з сиром та яблуками полягає у його складі. Сир має високий вміст білка, кальцію, фосфору та вітамінів групи В. Він сприяє здоров’ю кісток та м’язів, а також зміцнює імунну систему. Яблука багаті на пектин, вітаміни С, А і Е, а також клітковину, яка сприяє нормалізації травлення. Разом вони створюють багатий та корисний склад для організму.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 1 шт
  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Розпушувач – 10 г
  • Цукор – 2 ст.
  • Вершкове масло – 180 г
  • Сир – 400 г
  • Цукор – 0.5 склянок
  • Яблука – 1 шт
  • Олія рослинна – 30 г

Як приготувати смачний пиріг з сиром

Почнемо із приготування розсипчастого тіста. Для цього змішаємо борошно, розпушувач та цукор. Потім на великій тертці натріть вершкове масло. Масло в такому випадку краще брати трохи підморожене, тоді буде зручніше натирати. Отриману масу перетираємо руками, щоб вийшло щось схоже на суху крихту.

Рваний пиріг з лаваша із сиром за лічені хвилини
Смачний пиріг з сиром

Далі готуємо сирну начинку. Для цього змішуємо сир, цукор та яйце. Перемішуємо спочатку виделкою, а потім подрібнюємо блендером. Подрібнюємо доти, доки не вийде однорідна маса, без грудочок. Пам’ятаємо, що пиріг у нас буде з яблуком, тож яблуко ми натираємо на тертці та переходимо до збирання пирога.

Форму для запікання змащуємо олією. Першим шаром насипаємо крихту, приготовлену для тіста. Потім викладаємо частину сирної маси, рівномірно розподіляємо, зверху викладаємо натерте яблуко.

Потім знову насипаємо крихту, потім сирну масу розподіляємо і зверху знову суха крихта.

Приготуйте неймовірний гарбузовий пиріг з цибулею та сиром
Приготуйте неймовірний пиріг з сиром

Пиріг зібрали, відправляємо його випікатися до духовки на 45 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий пиріг розрізаємо на порційні шматочки і подаємо з чаєм чи кавою.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.