Припиніть вже гріти молоко. Ідеальне тісто на булочки з маком без яєць і 5-годинних очікувань: це реально

Якщо ви хочете приготувати гарні та апетитні згорнуті булочки з маком, тоді цей рецепт для вас! Здобні булочки з маком або, як їх ще називають, "сінабони" є ідеальною випічкою до чаювання.

Тісто готується дуже просто і забирає у вас зовсім небагато часу. Не потрібно мати навички у випічці, щоб приготувати таке тісто. Якщо ви докладно вивчите рецепт, то обов’язково все вийде.

Використовуйте точне грамування інгредієнтів, щоб не помилитися з пропорціями. Аромат макових булочок стоятиме на весь будинок! Перед ними ніхто не встоїть навіть ті, хто дотримується дієти. За бажанням у макову начинку можна додати улюблені горішки та приготувати смачну цукрову заливку. Якщо ви купуєте їх в магазині, спробувавши приготувати самостійно точно відмовитеся від покупки. Зберігайте собі рецепт, щоб не втратити.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 2 шт
  • Борошно пшеничне I сорту – 550 г
  • Цукор – 230 г
  • Вершкове масло – 150 г
  • Дріжджі сухі – 15 г
  • Молоко – 300 мл
  • Мак – 3.4 склянки
  • Ванільний екстракт – 1 за смаком
  • Сіль – 7 г

Рецепт приготування макових булочок

У просіяне борошно висипаємо дріжджі та всі інгредієнти, крім цукрового піску. Вносимо молоко. Вимішуємо тісто або руками або з використанням комбайна. Якщо вимішуєте тісто не вручну, то можна зайнятися підготовкою жовтків. Їх необхідно збити віночком до однорідної консистенції за допомогою віночка. Тісто збираємо в одну кулю та виймаємо з комбайна.

Рецепт приготування булочок з кунжутом для бургерів
Рецепт приготування булочок 

Тісто необхідно залишити, щоб воно збільшилося в розмірі і дріжджі заробили.

Перемішуємо мак з ванільним цукром і перемелюємо в кавомолці. Вершкове масло необхідно за 1 годину до початку приготування випічки залишити за кімнатної температури. Після того, як мак з ванільним цукром ви перемололи, відправте його в ємність до вершкового масла.

Макову начинку ретельно перемішуємо за допомогою силіконової лопатки. Усі інгредієнти необхідно між собою перетерти.

Тісто збираємо в ємності в одну грудочку і перекладаємо на силіконовий килимок або на будь-яку поверхню. Розкочуємо його качалкою, при цьому сильно на нього не натискаємо. Тісто необхідно повертати під час розкочування.

Рецепт приготування булочок з кунжутом для бургерів
Рецепт приготування булочок 

Розкочуємо тісто в тонкий шар. На нього в центр викладаємо начинку. Тісто з маковою начинкою згортаємо в щільний рулет. Важливо, щоб начинка не вилазила назовні.

Рулет нарізаємо великим ножем або шпателем на щільні шматочки, товщина яких має бути приблизно 5-6см.

Деко застилаємо пергаментним папером. Розставляємо булочки так, щоб між ними була відстань.

Температура води має бути приблизно 40 градусів. У цю вистоювання відправляємо булочки. Деко з булочками відправляємо в духовку при температурі 180 градусів на 30 хвилин

Схожі статті

Улюблене печиво дитинства, яке готується всього за 30 хвилин! Одна хитрість, яка робить його саме таким

Справжні ласуни точно оцінять цей рецепт - багато шоколаду та горіхів, що ще треба для вдалого чаювання? Спробуйте цей простий рецепт та почастуйте рідних смачненьким.

Ідеально до чаю та кави! Цей тертий пиріг хочеться готувати ще і ще! Дуже смачна начинка з секретом

Коли потрібно швидко приготувати щось смачненьке до чаю, тертий пиріг — це ідеальний варіант. Спробуйте цей рецепт один раз, і ви будете використовувати його постійно.

Хвилинна смакота на сніданок. Ледачі пиріжки на кефірі “Три хвилинки”

Є час готувати, але немає бажання. Є бажання, але немає часу. Майже кожна господиня знайома з такою ситуацією. Але ж як вдіяти, коли хочеться чогось смачненького? Зробіть швидкі пиріжки на кефірі!

Крутіше, ніж Шарлотка: дружина Григорія Решетніка повернулася з-за кордону і почала одразу пекти пироги

Дружина відомого ведучого Григорія Решетніка, багатодітна мама Крістіна Решетнік, яка нещодавно побувала у Франції, привезла рецепт найсмачнішого пирога з черешнею, з яким із задоволенням поділилася.

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.