Чудовий шоколадний кекс, який я готую навіть на Великдень – смачна та швидка паска на кефірі без дріжджів

Шоколадний кекс — це десерт, який стане центром будь-якого застілля, і завжди буде доречним. Така класична страва користується шаленою популярністю.

Якщо ви не знаєте, чим доповнити святковий стіл, подумайте про шоколадний кекс, який має дуже приємний аромат, смак, а також може послужити, як окремою випічкою, так і доповненням до десерту.

Окрім того, ви можете внести до нього інгредієнти за своїм бажанням. Наприклад, цілі шматочки шоколаду або горіхи.

Регулювати інтенсивність шоколадного смаку та аромату можна за допомогою какао. Цим інгредієнтом важко зіпсувати десерт. Тому сміливо можна перевищувати концентрацію та робити свій кекс насиченим.

І звичайно, на якість вашої страви будуть впливати свіжість продуктів, а також температура. Бажано, щоб вони були однаково холодні чи теплі, якщо ви хочете отримати ідеальне тісто.

Цей десерт також можна використовувати для приготування торта. Змішайте сметану з цукровою пудрою та згущувачем і отримаєте неймовірний крем, який ідеально буде підходити до даного десерту.

Інгредієнти

  • 1 яйце
  • борошно – 3 столові ложки
  • кисле молоко – 3-5 столових ложок
  • олія – ​​1 столова ложка
  • цукор – 2 столові ложки
  • дрібка солі
  • какао – 2 столові ложки
  • 1 банан
  • столова сода або розпушувач
  • ⅓ від чайної ложки

Приготування неймовірно смачного шоколадного кексу

Розбий яйце. Розмішай його до однорідного стану. Простий рецепт приготування шоколадних кексівПростий рецепт приготування шоколадного кексу

На одне яйце зазвичай йде три столові ложки цукру. Додай щіпку солі у виріб, вона посилить солодкий смак. Сміливо додай борошно, соду. Банан потрібно добре розім’яти вилочкою до пюре і додати в розмішане яйце. Після цього добре все перемішати. До всіх сухих інгредієнтів тобі потрібно додати яйце з бананом і влити туди молоко. Перемішати до однорідності, і постав у духовку випікатися на 180 градусів на 40 хвилин.

Простий рецепт приготування шоколадних кексів
Простий рецепт приготування шоколадних кексів

Подавати у гарячому чи холодному вигляді з різними сиропами, фруктами, кремами і навіть морозивом. Прощайте рідних та друзів та насолоджуйтеся смаком самі!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.