Рецепт пишних, смачних та мʼяких кексів, які тануть в роті: всі інгредієнти знайдуться у кожної господині

Розповідаємо, як на швидку руку приготувати пишні та м'які кекси, які просто тануть в роті. Прекрасна можливість потішити своїх рідних солодким пригощанням до чаю.

Кекси є неймовірно смачною та ніжною випічкою. Чудовий варіант, коли захотілося пригостити чимось друзів або швидко щось приготувати родині до чаю. Ділимося найпростішим рецептом, за допомогою якого вийде зробити пухкі, ніжні та ароматні смаколики.

Аби смак цієї випічки став ще кращим, часто додають горіхи, родзинки, повидло або посипають цукровою пудрою. Ба більше, здивуєтеся, коли дізнаєтеся, що на приготування піде не так багато часу, як ви могли подумати. Все просто, швидко і зрозуміло. До чаю чи кави – те, що треба.

Кекси, які тануть в роті

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне – 200 г
  • Сметана – 100 г
  • Цукор – 100-130 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Рослинна олія – 50 мл
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Розпушувач – 6 г
  • Сіль – дрібка

Приготування

В посудину розбиваємо яйця, додаємо цукор, сіль, ванільний цукор. Все поєднуємо за допомогою міксера.

Додаємо рослинну олію і знову збиваємо міксером. Сюди ж відправляємо сметану та продовжуємо збивати міксером.

В тісто просіюємо борошно з розпушувачем і перемішуємо. Маємо отримати тісто без грудочок.

Дістаємо силіконові формочки й розподіляємо тісто. Якщо хочете додати кексам смаку та аромату, то на дно спочатку викладіть трохи тіста, потім ягоду чи улюблений джем, а зверху накрийте тістом, яке залишилося.

Зазначимо, що силіконові форми можна нічим не змащувати, однак алюмінієві необхідно змастити маслом. Також додатково рекомендуємо вставити паперові формочки.

Кекси, які тануть в роті

Відправляємо кекси в розігріту духовку до 180 градусів на 20-25 хвилин. Дістаємо кекси з духовки та смакуємо. Всім смачного!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.