Такого точно не їли: пиріг “Загадка” – ніколи не здогадаєтеся, що в ньому всередині – насправді все просто

Свою назву цей смачний пиріг отримав через цікаву начинку, яка дуже здивує навіть найдосвідченіших господинь. Усі, хто куштував цей пиріг, ніколи не здогадався, що там усередині.

Якщо ви хочете здивувати своїх рідних чи гостей, то обов’язково приготуйте пиріг “Загадка”. Можна навіть влаштувати імпровізований конкурс та запропонувати вгадати, яка начинка лежить усередині. Здогадатися буде дуже непросто. Тільки ви знатимете, що там звичайна цибуля. Тісто м’яке та розсипчасте! Начинка з цибулі буде ніжною і дуже смачною.

Щоб приготувати пиріг цибуля знадобиться форма діаметром 22 см.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Сметана 20% – 100 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Борошно пшеничне – 220 г
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1/3 ч. л.
  • Цукор – 1/3 ч.л.

Для начинки:

  • Цибуля – 350 г
  • Вершкове масло – 20 г
  • Плавлений сир – 2 шт. (180 г)
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль, чорний мелений перець, зелень – до смаку

Для змащування:

  • Жовток, кунжут

Приготування:

Беремо глибоку миску. Насипаємо в неї 220 г пшеничного борошна. 1/3 ч. л. солі + 1/3 ч. л. цукру та 0,5 ч.л. розпушувача. Перемішуємо. Потім беремо 100 г замороженого вершкового масла і натираємо його на тертці прямо в борошно. Повинна вийти крихта. Потім додаємо 100 г 20% сметани та замішуємо тісто. Довго вимішувати не треба.

Рецепт смачного пирога Загадка начинка дуже здивує
Рецепт смачного пирога Загадка начинка дуже здивує

Потім беремо форму, змащуємо її вершковим маслом. Тісто поділяємо на дві частини у пропорції – 2/3 та 1/3. Першу частину розподіляємо формою, формуючи бортики. Другу кладемо усередину. Все накриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 10-15 хвилин.

Готуємо начинку. 350 г цибулі нарізаємо на кубики. Обсмажуємо на маленькому вогні на рослинному та вершковому маслі до прозорості. Це може тривати приблизно 5-8 хвилин. Потім додаємо 1/3 ч. л. цукру, щоб цибуля швидше карамелізувалась. Продовжуємо обсмажувати доки він не втратить гіркоту і стане м’яким.

Потім до гарячої цибулі додаємо 180 г плавленого вершкового сиру. Перемішуємо. Можна ще додати будь-яку зелень та спеції за смаком. Коли маса трохи охолола додаємо 2 яйця. Солимо за смаком.

Рецепт смачного пирога Загадка начинка дуже здивує
Рецепт смачного пирога Загадка начинка дуже здивує

Начинка готова, тісто охолоне.

1/3 тіста, що залишилася, розкочуємо по діаметру форми. Начинку перекладаємо у форму. Зверху накриваємо другим шаром тіста.

Рецепт смачного пирога Загадка начинка дуже здивує
Рецепт смачного пирога Загадка начинка дуже здивує

Защипуємо краї, зайве обрізаємо ножем. Потім пиріг змащуємо яєчним жовтком і посипаємо кунжутом.

Випікати 35-45 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів. Увага! Щоб начинка добре тримала форму, пиріг має повністю охолонути після випікання.

Рецепт смачного пирога Загадка начинка дуже здивує
Рецепт смачного пирога Загадка начинка дуже здивує

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.