Ці кекси ви будете пекти з приголомшливою частотою: вони повітряні, ароматні та смачні – рецепт на кефірі

Кекси мають неймовірну історію, популярні в усьому світі і готуються за найрізноманітнішими рецептами. Але завжди виходять дуже смачними і ситними.

Зовсім не дивно, що кекси користуються такою відомістю та славою. Їх подають як у фаст-фудах, так і в найдорожчих ресторанах. Звичайно, смак буде сильно відрізнятися, але сама концепція залишається такою самою.

Дуже важливо добитися під час приготування тіста ефекту пористості та легкості, щоб кекс був м’який. Для покращення смакових властивостей кондитери часто додають смачну начинку всередину, а також просочують кекс різними сиропами. Які тільки не бувають кекси!

Під час зросту їхньої популярності з’явилися навіть солоні варіації даного десерту. Наприклад, ми завжди можемо придбати кекс з беконом або з м’ясом та кукурудзою. Варіантів настільки багато, що очі розбігаються. І в кожному закладі вони смакують абсолютно інакше.

Але так само хочеться приготувати щось подібне вдома, і це прекрасний варіант, так як вони не займають багато часу та сил. У нашому рецепті ми пропонуємо ознайомитися з технологією приготування кексів на кефірі. Вам не знадобиться ні молоко, ні сметана. Вони вийдуть дуже простими, шоколадними, але за бажанням ви можете додавати в них Фрукти, ягоди, сухофрукти, або інші інгредієнти, які вам до смаку.

Інгредієнти

  • Борошно – 170 г;
  • Какао – 30 г;
  • Розпушувач – 1 чайна ложка;
  • Сода – ½ чайної ложки;
  • Сіль – ¼ чайної ложки;
  • Куряче яйце – 1;
  • Цукор – 150 г;
  • Кефір – 200 мл;
  • Рослинна олія – 80 мл;
  • Шоколад 50 г (можна не додавати).

Приготування

Для початку перемішуємо куряче яйце, цукор, сіль. Доводимо до однорідності, вливаємо кефір. Вносимо суду та олію. Також додаємо просіяне борошно, перемішане з какао і розпушувачем.

Акуратно мішаємо до утворення густої однорідної маси і залишаємо її на деякий час, щоб сода зреагувала з кефіром.

Рецепт приготування найсмачніших кексів

Додаємо невеликі шматочки шоколадної плитки в тісто, що вийшло, і акуратно перемішуємо всі інгредієнти ще раз. Замість шоколаду можна внести банан.

Як приготувати кекси

Розкладаємо тісто у формочки для кексів на 1/3 обсягу. Випікаємо в розігрітій до 180 ° C духовці 25 хвилин.

Схожі статті

Улюблене печиво дитинства, яке готується всього за 30 хвилин! Одна хитрість, яка робить його саме таким

Справжні ласуни точно оцінять цей рецепт - багато шоколаду та горіхів, що ще треба для вдалого чаювання? Спробуйте цей простий рецепт та почастуйте рідних смачненьким.

Ідеально до чаю та кави! Цей тертий пиріг хочеться готувати ще і ще! Дуже смачна начинка з секретом

Коли потрібно швидко приготувати щось смачненьке до чаю, тертий пиріг — це ідеальний варіант. Спробуйте цей рецепт один раз, і ви будете використовувати його постійно.

Хвилинна смакота на сніданок. Ледачі пиріжки на кефірі “Три хвилинки”

Є час готувати, але немає бажання. Є бажання, але немає часу. Майже кожна господиня знайома з такою ситуацією. Але ж як вдіяти, коли хочеться чогось смачненького? Зробіть швидкі пиріжки на кефірі!

Крутіше, ніж Шарлотка: дружина Григорія Решетніка повернулася з-за кордону і почала одразу пекти пироги

Дружина відомого ведучого Григорія Решетніка, багатодітна мама Крістіна Решетнік, яка нещодавно побувала у Франції, привезла рецепт найсмачнішого пирога з черешнею, з яким із задоволенням поділилася.

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.