Смак, якому немає рівних: знамените печиво до чаю без борошна. В магазині продається за всі гроші світу

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного домашнього печива без борошна. Окрім свого непересічного смаку, такий смаколик також є досить корисним.

Інгредієнти:

  • Куряче яйце – 2 шт.
  • 75% чорний шоколад – 100 г
  • Цукор – 100 г
  • Рослинна олія – 80 мл
  • Сіль – 1 щіпка
  • Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Вівсяні пластівці – 200 г

Приготування:

  1. Висипте в миску 100 г цукру, розбийте 2 курячі яйця кімнатної температури.
  2. Додайте 80 мл олії без запаху. Змішайте інгредієнти вінчиком до однорідності.
  3. В основу для тіста всипте ванільний цукор та невелику дрібку солі. Якщо використовуєте ванілін, його потрібно не більше 0,5 г. Злегка перемішайте масу вінчиком.
  4. Насипте в миску 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю і перемішуйте, доки він не розчиниться повністю.

    Секрет приготування найкращого домашнього печива до чаю
    Секрет приготування найкращого домашнього печива до чаю
  5. Додайте до маси 1 ч. л. розпушувача та перемішайте її до однорідності.
  6. У миску насипте приблизно ¼ частина вівсяних пластівців. Повільно перемішайте їх вінчиком із основою. Покладіть порцію і знову перемішайте. Таким чином замісіть тісто і залиште його на кілька хвилин, щоб пластівці набрякли. Краще брати пластівці швидкого приготування, вони легше вбирають вологу та створюють однорідну текстуру.
  7. Гіркий шоколад вийміть із обгортки. Нарубайте ножем на шматочки розміром приблизно 1 см. Шоколад можна замінити родзинками, нарізаним кубиками яблуком або курагою. Приблизно ⅔ плитки додайте у вівсяне тісто і добре перемішайте лопаткою.
  8. Деко застеліть пергаментним папером, щоб він не згортався, капніть на лист по кутах рослинною олією. Наберіть столовою ложкою від загальної маси порцію тіста, а другою ложкою надайте йому круглу форму. Викладіть печиво на деко і трохи притисніть зверху. Аналогічно сформуйте решту печива. Розташовуйте вироби на відстані один від одного, оскільки тісто в духовці розтікається.
  9. На кожне печиво викладіть кілька шматочків темного шоколаду, що залишився. Злегка втисніть їх у тісто пальцем. За бажанням можете прикрасити печиво волоським горіхом або арахісом.
  10. Відправте деко в духовку, розігріту до 180 °С. Випікайте печиво протягом 15-20 хвилин. Готову випічку вийміть із духовки і, не знімаючи з дека, дайте охолонути. Смачного!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.