Що приготувати з першої весняної зелені – здивує всіх кіш зі шпинатом: дуже корисно і неймовірно смачно

Кіш - це страва з Франції у вигляді пирога, але кажуть, що назві у нього ніяка не французька, тому є припущення, що він стався з провінції Лотарінгія.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 4 шт
  • Борошно — 250 г
  • Цукор – 0,5 ч.л.
  • Вершкове масло – 125 г
  • Молоко – 2 ст.
  • Шпинат – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Сир твердий – 300 г
  • Куряче філе – 500 г
  • Вершки 10% — 300 мл
  • Італійські трави – за смаком
  • Молотий чорний перець – за смаком
  • Сіль

Як приготувати смачний кіш

У глибокій мисці з’єднуємо борошно, що просіює, цукор і дрібку солі. Все добре перемішуємо віночком. Далі викладаємо до сухої маси, нарізне кубиками, холодне вершкове масло. Перетираємо борошно з вершковим маслом руками доти, доки продукти не нагадуватимуть дрібну крихту.

Рецепт французького пирога Кіш

Додаємо яйце, холодне молоко або воду і швидко замішуємо тісто. Загортаємо тісто харчовою плівкою або пакет і прибираємо в холодильник приблизно на 30-40 хвилин.

Цибулю очищаємо і нарізаємо на невеликі кубики. Шпинат подрібнюємо. Далі ставимо сковорідку на плиту, обсмажуємо  цибулю до легкого золотистого кольору. Сир натираємо на великій тертці, в цей же час очищаємо і натираємо або пропускаємо через прес часник.

Рецепт французького пирога Кіш Лорен
Рецепт французького пирога Кіш

Заздалегідь відварюємо куряче філе. Як тільки відварили курку, приступаємо до неї різання на невеликі шматочки.

Перекладаємо м’ясо у глибоку миску, додаємо до нього обсмажену цибулю, натертий сир, часник і не забуваємо про шпинат. Все добре перемішуємо.

Охолоджене тісто дістаємо із холодильника, кладемо тісто на аркуш паперу для випічки, а зверху накриваємо харчовою плівкою. Розкочуємо тісто в пласт трохи більше форми, завтовшки близько 4-5 міліметрів. З розкатаного тіста видаляємо харчову плівку.

Переносимо тісто разом з пергаментним папером, щоб простіше транспортувати, у форму для пирога, перевертаємо його пергаментом вгору, потім акуратно видаляємо папір.

Відправляємо форму у розігріту до 180 градусів духовку на 8-10 хвилин.
Пісочну основу дістаємо із духовки. Зверху на випечене тісто викладаємо начинку і рівномірно розподіляємо її на всі поверхні основи.

Приготуємо заливку для пирога. У мисці з’єднуємо яйця і трохи збовтуємо віночком. Вливаємо вершки, до смаку додаємо сіль, чорний перець, суміш іспанських або італійських трав і так само добре перемішуємо суміш віночком до однорідності.

Зверху на начинку виливаємо заливку. Намагаємося рівномірно лити по всій поверхні пирога.

Відправляємо наш пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Після випікання розігрітий пиріг дістаємо з духовки, перекладаємо на решітку та залишаємо у формі для охолодження на 15-20 хвилин.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.