Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Апельсин — це неймовірний фрукт, який смакує не тільки у свіжому вигляді, але в якості варення, компоту, солодощів і начинки для різноманітних десертів. У нашому рецепті ми пропонуємо вам ознайомитися з технологією приготування апельсинового пирога, який має дуже ніжний смак, а також насичений аромат.

Апельсин вважається хорошим постачальником вітаміну С, маємо у своєму складі антиоксиданти, які сповільнюють старіння, а також велику кількість фруктози, яка прекрасно балансує вміст інсуліну в організмі, і при цьому не сприяє набору зайвих кілограмів.

Ця випічка готується дуже швидко, не вимагає жодних кулінарних вмінь, і завжди виходить смачною. Діти її обожнюють, і чоловік також завжди чекає на даний пиріг.

Якщо не хочеться порушувати дієту, цукор у рецепті можна замінити на цукрозамінник.

Інгредієнти

  • апельсини – 3 шт.;
  • яйця – 3 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • цедра апельсина;
  • олія рослинна – 100 мл;
  • сіль – щіпка;
  • борошно – 250 г;
  • розпушувач – 15 г.

Як приготувати смачний апельсиновий пиріг

Очищаємо апельсини та нарізаємо невеликими шматочками. Кладемо апельсинові шматочки в блендер і подрібнюємо до пюре.

Пиріг без вершкового масла всього на 1-му яйці
Пиріг без вершкового масла

Розбиваємо в миску яйця, висипаємо цукор і збиваємо компоненти міксером до білої однорідної маси 5-7 хвилин. Вливаємо до маси олію, знову збиваємо.

Додаємо до маси апельсинове пюре, цедру апельсина та сіль, ще раз збиваємо. Просіюємо кілька разів в окрему ємність борошно і розпушувач, потім просіюємо вже суміш яєць, цукру і цедри.

Пиріг без вершкового масла всього на 1-му яйці
Повітряний апельсиновий пиріг

Збиваємо тісто, поки не піде більша частина грудок. Виливаємо тісто у форму для випічки, застелену пергаментом. Випікаємо пиріг за 180 градусів 45-55 хвилин.

Подаємо у гарячому та холодному вигляді з різноманітними добавками, кремами, морозивом, або без нічого. Доповнити рецепти можна різноманітними горіхами, шоколадом та варенням.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.

Ці рогалики не можна пекти: вони з’їдаються за 5 хвилин. Рогалики без дріжджів, молока та яєць – аж тануть

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування усім відомого з дитинства смаколика. Пісний варіант ніжних рогаликів з яблучним варенням чудово смакує з чаєм та кавою.