Що змінилося в оплаті комуналки в Україні: чи можна нараховувати пеню за несплату ЖКП та відключати споживачів

Значній частині людей у цей тяжкий для України час проблематично оплачувати житлово-комунальні послуги. Жителі нашої країни поставлені у непросте матеріальне становище

Жителів України цікавлять, як зміняться ціни на комунальні послуги в країні. Багато людей запитують, що буде якщо вони прострочать оплату житлово-комунальних послуг.
У цей непростий для України час населення нашої країни важко оплачувати комунальні послуги. Деякі люди втратили роботу, інші не можуть її знайти, оскільки підприємства закрилися. Залишається мало грошей на їжу своєї родини.

Чи потрібно сплачувати пеню?

Тому, природно, громадяни України не завжди вчасно оплачують комунальні послуги. Деякі взагалі поки що не можуть їх сплатити. Для того, щоб мінімізувати негативні наслідки воєнного стану в нашій країні, Кабінет Міністрів України 05.02.2022 року ухвалив постанову №206. У ньому йдеться, що на час воєнного стану забороняється нараховувати пеню за несплату житлово-комунальних послуг. Також забороняється відключати комунальні послуги у разі несплати. Це дуже своєчасне та потрібне рішення Кабміну України. Воно дає змогу виживати величезній кількості українців під час воєнного стану в країні. Діяти ця постанова Кабінету Міністрів України до скасування воєнного стану в країні. Українці сподіваються, що таке триватиме недовго і незабаром буде розбито і відновиться мир. У людей з’явиться робота і кожен зможе сплатити за комунальні послуги. Настане нормальне життя. А поки що кожна людина на своєму місці продовжує наближати перемогу. Для цього необхідно відповідально та якісно працювати. Адже щодня Україні потрібно багато ресурсів, щоби протистояти рашистам. Не панікуйте та не слухайте фейки російської пропаганди. Перемога буде за нами. Слава Україні!

Схожі статті

Багатодітна сім’я: кохана Святослава Вакарчука та матір його спадкоємців показала третю дитину – це дівчинка

Знаменита українська продюсерка Євгенія Яцута, як виявилося, має дочку від попередніх стосунків. У якому складі насправді проживає сім'я Святослава Вакарчука?

Замість Налчаджиоглу: Лілія Реус знову вирушила на відпочинок – стало відомо, хто склав їй компанію

Колишня дружина Мурата Налчаджиоглу українська візажистка Лілія Реус вирушила на відпочинок, де на неї чекали найближчі та рідні люди. Про турецького бізнесмена забула назавжди.

“Зі мною складно”: 46-річна Ірина Горова вперше після розлучення з Потапом розповіла, чи вільне її серце

Продюсерка Ірина Горова вирішила поділитись подробицями особистого життя та розповіла, чи перебуває наразі в стсоунках: що відомо про стан жінки?

Мама трьох дівчаток: Лілія Ребрик вразила яскравими образами – на роботу, свято та на кожен день

Півтора місяці тому телеведуча та актриса Лілія Ребрик народила третю доньку. За цей час зірка встигла привести себе у форму та вийти на роботу на неповний день.

Хто він – непростий колишній Могилевської: не може її забути, згадує на кожному кроці і зайшов надто далеко

Знаменита українська співачка Наталія Могилевська не так давно розповіла про нового чоловіка у своєму житті. Завдяки Валентину вона нарешті відчула себе щасливою.

Це був не піар-хід: Руслана Писанка знайшла своє щастя в 47 і стала дружиною молодшого за себе бізнесмена

Руслана Писанка змогла знайти своє кохання в 47 років, незважаючи на невдалі спроби: як телеведуча та акторка познайомилась зі своїм майбутнім чоловіком?