Тривожний рюкзак у школу: що має бути з собою у дитини, яка під час навчання спускатиметься в укриття

Тривожний рюкзак школяра сьогодні слід підготувати кожній родині, чия дитина іде з 1-го вересня до школи. Звісно, ніхто не бажає навіть думати про найгірші сценарії, але як-то кажуть: береженого Бог береже. Дізнайтеся список найбільш необхідних речей.

Тривожний рюкзак до школи тепер став однією з найбільш популярних тем для обговорення у суспільстві. Багато батьків вагалося, як у такий неспокійний час відправити малюків до навчального закладу, але все одно лишати діток і навчання, і спілкування зараз не можна. Саме тому слід найкраще підготуватися до всіх форс-мажорних ситуацій.

Тривожний рюкзак у школу

Тривожний рюкзак школяра

Окрім підручників, зошитів та канцелярії нині українські учні мають з собою брати низку речей, які знадобляться під час перебування у бомбосховищі. Національна поліція України дала рекомендації щодо того, що нести із собою до школи. Перелік нескладний та по вартості є доступним кожній родині. Отож евакуаційний рюкзак має містити:

  • Нотатка або бейджик з інформацією про батьків, їхні номери телефонів, адресу проживання. Також варто сюди вписати близьких родичів, які зможуть відповісти на дзвінок та потурбуватися про малюка;
  • Обов’язково має бути пляшка чистої води, снеки чи протеїнові батончики;
  • Телефон (не обов’язково давати дорогий смартфон: можна покласти кнопковий), зарядний пристрій до нього та за можливості павербанк;
  • Комплект змінного спіднього та одягу;
  • В залежності від віку можна покласти іграшку або невелику улюблену річ з дому, аби допомогти впоратися з тривожністю;
  • Набір ліків, які приймає малюк. Покладіть їх із запасом на кілька днів.
Тривожний рюкзак у школу

Як обрати екстрений рюкзак?

Евакуаційний рюкзак для школи слід брати негабаритний, з легкої тканини та без жорстких ребер. Обирайте той, що важить менше, аби малюку було простіше і швидше дістатися укриття. Робіть ставку також на кількість кишень, компактність та місткість наплічника, аби кожна річ мала своє місце у ньому, а дитина знала з якого відділення що можна швидко дістати.

Тривожний рюкзак у школу

Шкільний рюкзак для екстрених випадків слід не обтяжувати великою кількістю речей, як-от ліхтарики, ножики чи інше. Продукти харчування, предмети гігієни, ковдри має підготувати навчальний заклад. Дізнайтеся у вчителів заздалегідь, чи все готово для вашого учня чи учениці.

Нагадаємо, що тривожний рюкзак — це не забаганка, а реальна необхідність, тож ретельно підготуйтеся до різних ситуацій, і нехай береже вас Господь!

Схожі статті

“Симуляція, в яку ми самі вірили” – Маша Єфросиніна розповіла про дружбу з Притулою та Горбуновим

У нещодавньому інтерв'ю Маша Єфросиніна розповіла про дружбу із зірковими колегами Сергієм Притулою та Юрієм Горбуновим. Як виявилось, спілкування з одним із шоуменів завершилось особистою образою.

23-річна дружина Остапчука Полтавська вже має план на випадок розлучення: “Чоловіки не завжди назавжди”

Молода дружина Володимира Остапчука розкрила своє ставлення до фінансового утримання в стосунках. Чим займається Полтавська, аби не залежати від зіркового чоловіка?

Він пішов від дружини, вона стала коханкою: Соловій та Вакарчук вперше розповіли про свої стосунки

Христина Соловій та Святослав Вакарчук завжди дотримувалися однакової політики стосовно спілкування з пресою: жодних деталей щодо особистого життя.