Таємні гарні місця Львова, яких немає у путівниках. Що подивитися, щоб закохатися у місто назавжди

Львів – це місто, яке потребує до себе особливого ставлення, бо воно ніби має магічну силу, яка надихає на нові думки, почуття та дії. Оскільки багатьом українцям зараз не вистачає саме натхнення, ми вирішили розсекретити таємниці міста Лева.

Будинок легенд. Ресторан-музей

Будинок легенд
Будинок легенд

Вся будівля Будинку легенд – це ресторан. Будинок має 7 поверхів і кожен особливий, зі своєю історією та пронизливою магією. Отже, вмикайте уяву і фантазуйте, поки читаєте цей путівник поверхами легендарного будинку. Перший поверх зібрав на своїх полицях майже всі цікаві, місцеві цяцьки, які, повірте, точно зможуть вразити вас своєю особливістю. Другий поверх – це кухня, яка ввібрала в себе легендарні страви старого і нового Львова. А останні чотири поверхи – це тематичні зали.

Один з них є історичним, бо оформлений як бібліотека. Наступний дає змогу подивитися на легендарну річку “Плотва” та оформлений у рибацькому стилі, на його стінах висять сітки та водолазне спорядження. Ще один відображає силу Лева, тому що там розташована клітка для справжнього лева та лапи звіра. А останній нагадує, що час не вічний і про те, що історія завжди циклічна, тому він налічує пісочні годинники у старовинному стилі.

На цьому, дива Будинку легенд не завершуються, особлива атмосфера починається ввечері у 21:24. Бо саме в цей час, на даху починає курсувати малесенький трамвайчик, а величезний дракон починає випромінювати вогонь. Все як у казці.

Таємнича аптека

Таємнича аптека
Таємнича аптека

Так, це незвична аптека, яка точно вас здивує, навіть, якщо ви бачили достатньо цікавих локацій. Певно всі чули неймовірні історії про алхіміків, шукачів філософського каменя, золота та таємничі рецепти для вічної молодості, краси та вічного здоров’я.

Так от, ця аптека – це інтерактивний музей, який зберіг таємну лабораторію, та прилавки, які точно зацікавлять кожну представницю прекрасної статі, бо під старовинними вітринами розмістилися різні баночки, скляночки від тодішніх винахідників кремів, мазей для збереження краси та навіть, для її придбання.

Також в цій аптеці ви знайдете ті ліки, яких немає ніде – це пігулки “Для щастя” або від “нецікавої роботи”. Це місце чудом збереглося під підлогою звичайної аптеки й було спеціально відреставровано.

Будинок–кросворд

Будинок-кросворд
Будинок-кросворд

Якщо подивитися, це звичайний монумент, який зображений як кросворд, але це місце особливе та настільки таємне, що відповіді на свої питання та питання з кросворда на стіні будинку, можна знайти тільки вночі. Уявляєте цю атмосферу? Це ж справжній квест. Вдень ти бачив питання і лише вночі знаходиш відповіді. А все через те, що вони написані неоновою фарбою.

Двір втрачених іграшок

Двір втрачених іграшок
Двір втрачених іграшок

Це настільки містичне місце, що багато хто про нього не чув або просто боїться його відвідувати. Здавалося б, дитячі іграшки, нічого такого. Але серед місцевих, хто знає про цю локацію, ходить легенда, що всі зібрані іграшки належали лише одному з жителів Львова, який невідомим чином їх назбирав і начебто розмовляв з ними. Звісно, що легенди рідко будуються на фактах, проте всі ляльки, плюшеві іграшки, садові гноми та багато інших іграшок лякають. Тому, це місце додасть у вашу кров адреналіну й змусить стати справжнім сміливим левом.

Галерея просто неба

Галерея просто неба
Галерея просто неба

Висока-висока будівля без даху, яка вбирає в себе картини, скульптури та інші експозиції. Плюс в тому, що кожен охочий молодий творець, може зробити виставку своїх робіт. Також у галереї проходять різні тематичні майстер-класи та акустичні концерти. Тож, це місце створено для естетів та для спокійних, романтичних вечорів у приємній для вас компанії.

Схожі статті

Львівські лікарі успішно здійснили чергову операцію з трансплантації серця

У ніч проти суботи 21 листопада від померлого внаслідок інсульту чоловіка хворому пересадили донорське серце. Іншим двом дісталися його нирки.

Торт-вбивця мало не позбавив семирічну дівчинку життя. Львівські лікарі врятували

Семирічна дівчинка з м.Дрогобич, що на Львівщині запам'ятає торт з котиками із маршмеллоу на все життя. З дротиком у горлі, яким кондитері прикріпили до торта прикрасу у вигляді киці, дівчинку терміново ушпиталили в ОХМАТДИТ.