Зірки, які страждали від онкології, але змогли впоратися з важким діагнозом: Алла Мазур, Познер та інші

Від раку ніхто не застрахований. Страшна хвороба унесла життя багатьох зірок, але ми згадаємо тих, хто переміг цей недуг.

Володимир Познер

Російський телеведучий почав боротьбу з онкологічним захворюванням в 1993 році. Тоді під час обстеження в одній з американських клінік лікарі приголомшили його страшною звісткою.
Однак фахівці запевнили його, що цей діагноз не смертельний, тим більше, що недуг був вчасно виявлений. За зізнанням самого телеведучого, він не проходив курс хіміотерапії, лікарі наполягли на якнайшвидшій операції. Телеведучого підтримали близькі, друзі, шанувальники. Завдяки спільними зусиллями і вірі в найкраще Володимиру Познеру вдалося увійти в ремісію. З тих пір пройшло близько 25 років, але Познер не перестає стежити за своїм здоров’ям: він регулярно проходить медичне обстеження, а ще закликає інших наслідувати своєму прикладу. У 2013 році телеведучий став послом міжнародної програми “Разом проти раку”.

Лайма Вайкуле

Лайма Вайкуле

Про боротьбу Лайми Вайкуле зі страшним захворюванням глядачі дізналися з телеефіру з Оксаною Пушкіною, який став самим справжнім одкровенням. Справа в тому, що до тих пір, мало хто із зірок такої величини вирішували зізнатися в настільки сокровенних речах і закликати жінок уважніше ставитися до свого організму і частіше відвідувати лікарів.

Лайма розповіла, що в її випадку рак був виявлений на останній стадії. Було це в 1991 році. Запущена пухлина давала не більше 20 відсотків шансів на виживання. Вайкуле прооперували в терміновому порядку, а після потягнувся довгий і дуже складний процес реабілітації. Співачка зізналася, що під час цього випробування пройшла кілька стадій – жахливий страх, бажання забитися в кут і жаліти себе. А ще вона дуже заздрила тим, хто здоровий. А ще Вайкуле навчилася вірити. Це їй дуже допомогло.

Алла Мазур

Алла Мазур

Про хворобу Алли Мазур стало відомо в листопаді 2019 року. Вона написала пост в соцмережі, в якому повідомила, що починає боротися за життя і закликала інших не ігнорувати обстеження у лікарів. Вона зазначила, що людині, що бореться зі страшною недугою, слід жити звичайним життям. При цьому Мазур зізнається, що дуже вдячна родині, друзям, колегам, шанувальникам, підтримку яких вона відчувала щодня. Журналістка вважає, що всім необхідно навчитися любити себе, а особливо – жінкам. Вже у вересні 2020 року Мазур, яка перемогла онкологію, з’явилася в прямому ефірі без перуки.

Міка Ньютон

Міка Ньютон

Співачка розповіла про хворобу в минулому році. Після першої операції в листопаді 2019 співачці діагностували рак третьої стадії і призначили 12 курсів хіміотерапії. Але після детального обстеження виявилося, що результати перших аналізів були помилковими – у дівчини виявили рак яєчників на першій стадії, а не третьої. Проте, медики сказали, що вона ніколи не зможе мати дітей. Зараз вона війшла у ремісію.

Схожі статті