Чим живе і як виглядає акторський склад комедії “Іван Васильович змінює професію”: головних героїв не впізнати

Ми назавжди запам'ятаємо легендарні комедії Леоніда Гайдая, адже вони наповнені гумором, сатирою та щиро показують простих людей.

“Іван Васильович змінює професію” подивилося 60 мільйонів глядачів. Тобто, кожен 4 мешканець СРСР був на кіносеансі та зміг насолодитися картиною. Цікаво, що ідея не є повністю оригінальною – фільм знято за мотивами п’єси Михайла Булгакова.

Ось таким був постер до фільму.

Актори, які зіграли у стрічці стали справжніми легендами. Як же склалося життя геніальних митців?

Тих, кого вже немає з нами

Стрічка вийшла у 1970-х роках. Багато персонажів зіграли далеко не юні, проте професійні актори. На жаль, минуло вже достатньо часу з моменту прем’єри і деяких артистів вже немає з нами…

Немає сьогодні геніально Юрія Яковлєва, який за 61 рік роботи в театрі зіграв понад 30 ролей.

Юрій Яковлєв

Не дожив до наших днів і Шурик, якого зіграв Олександр Дем’яненко. Фільм приніс йому розчарування, адже після тріумфу комедії, йому перестали пропонувати серйозні ролі.

Олександр Дем’яненко.

Не стало й красуні Наталії Кустинської. У 1960-і роки французький журнал Candide включив Кустинську в першу десятку найкрасивіших актрис світу, проте на успішну жінку чекала страшна старість: депресія та тяжка хвороба, яка спотворила артистку. На 4 роки раніше Кустинської пішов з життя гуморист Михайло Пуговкін.

Михайло Пуговкін зіграв режисера, а Наталія Кустинська його коханку.

Пішли з життя також Савелій Крамаров, Володимр Етуш та Наталія Крачковська.

Володимр Етуш
Савелій Крамаров
Наталія Крачковська

А що з іншими акторами?

Лишилося вже не так багато артистів, які блискуче впоралися зі своїми ролями у цьому фільмі.

Леонід Куравльов

Леонід Куравльов

Зараз чоловіку 84 роки. На екрані вперше чоловік з’явився у 1959 році і не припиняв зніматися до 2015. Дуже підкосила чоловіка смерть єдиної та коханої дружини у 2012. Після цього Леонід намагається вести непублічний спосіб життя.

Наталія Селезньова

Наталія Селезньова.

Роль чарівної Зіни дісталася Наталії. Зараз жінці 75 років. Вона пробувала себе у політиці, але відраду знайшла у спорті: вболіває за ЦСКА. Остання її кіно робота датується 2014 роком.

Дізнайтеся про життя легенд більше у відео:

 

 

 

Схожі статті