Помер Андрій Коропчук — популярний у 90-х музикант, який створив відомий хіт “Стометровка”

3 березня пішов з життя відомий у 90-х виконавець.

Повідомляється, що 3 березня 2021 року помер відомий у 90-х виконавець, автор та гітарист. Смерть наступила раптово, але даних про його боротьбу з якоюсь хворобою немає.

Соліст-гітарист популярного гурту “МакБенд” Андрій Коропчук помер в Івано-Франківську. Про це повідомив друг музиканта Любомир Микитюк на особистій сторінці в соціальній мережі Фейсбук. Про причини смерті не повідомляється, як і не повідомляється те, коли відбудеться прощання з музикантом. Знайомі гітариста організували збір матеріальної допомоги для його родини.

Яким він був

Андрій Франківський (Коропчук) народився і виріс в красивому місті на Прикарпатті – Івано-Франківську, чим власне і пояснюється його псевдонім. Там він і починав свою музикльну кар’єру в якості гітариста в таких групах, як “Бункер-йо”, “Хард-рух “,” Галичина “,” Мак-Бенд ” – це було на початку 90-их, а ось вже в кінці 90-их виїхав до Німеччини, як і багато музикантів в той час, і працював там в нічному клубі.

Там і почав писати свої перші пісні під впливом ностальгіі. В 2001 році повернувся на Україну і заспівав свої пісні на Міжнародному конкурсі “На хвилях Світязя”, де взяв Гран-прі .В 2005 році переїхав до Києва і працював в різний час то менеджером, то директором , то адміністратором з такими артистами, як Олег Павлишин, Василь Лазарович, Юліана Прадо, Віктор Грін, Катя Бужинська.

Згодом повернувся в рідне місто і продовжує працювати як композитор, музикант, артист і організатор мистецьких заходів.

Останні роки був учасником групи “Музична кухня”. Попередня група “МакБенд” стала відомою завдяки пісні “Стометрівка”.

Схожі статті