Суддя МастерШеф Ектор Хіменес-Браво відмовився від української мови: після отримання громадянства можна все

Головна зірка кулінарного шоу "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво давно живе і працює в Україні, проте від української мови кухар вирішив відмовитися.

Кар’єра Ектора Хіменеса-Браво на телебаченні почалася у 2011 році, коли він став суддею “МастерШеф”, а незабаром і експертом проекту “Все буде добре”. Ось уже 10 років герой нашої сьогоднішньої статті є невід’ємною частиною найулюбленішої телеглядачами битви кулінарів, тому в травні 2021-го Ектор офіційно став громадянином України.

Ектор Хіменес-Браво отримав українське громадянство
Ектор Хіменес-Браво отримав українське громадянство

Своєю радістю шеф-кухар поділився з численною армією шанувальників в Інстаграмі, зазначивши, що він дуже щасливий удостоїтися такої честі. Незадовго до цього Хіменес-Браво заявив, що приступив до вивчення української мови і збирається вести свої соціальні мережі виключно на ній.

Декілька разів кулінар забувався і повертався до більш звичної для себе російської, за що тут же стикався з критикою. Після отримання громадянства підписники стали ще більш пильно стежити за сторінкою Ектора, який нещодавно тому повернувся до постів російською мовою.

Частині аудиторії це сподобалося, але без мовних претензій теж не обійшлося, як і під свіжою публікацією з рецептом фаршированих перців.

Ось як по-різному на це реагують коментатори:

  • “Шановний Ектор, ви ж писали, що переходите на українську мову… Чому російською?”;
  • “По-російськи вже добре виходить”;
  • “Чому не на мові?”.
Коментарі користувачів мережі
Коментарі користувачів мережі

Сам Хіменес-Браво не відповідає критикуючим. За кадром шеф-кухар теж говорить російською. Ймовірно, він вирішив серйозно зайнятися вимовою, щоб поступово перейти на українську. Не виключено, що в майбутньому послуги перекладача на “МастерШеф” перестануть бути затребуваними.

Схожі статті