Помер Леонід Куравльов: відомий актор радянського кіно пішов на 86-му році життя

Легенда радянського кіно, талановитий актор Леонід Куравльов пішов життя у віці 86 років. Усі деталі сумної новини ви можете дізнатися у нашій статті.

30 січня 2022 року з життя пішов легендарний актор театру та кіно Леонід Куравльов. Про це повідомив його син Василь. На початку січня артиста екстрено госпіталізували до московської міської клінічної лікарні №40 з підозрою на коронавірус. Тести на ковід показали негативний результат, хоча у Куравльова діагностували запалення легенів.

Легенда радянського театру і кіно Леонід Куравльов пішов назавжди

Крім того, медики виявили у Леоніда В’ячеславовича хронічну ішемію головного мозку 3 ступеня та псевдобульбарний синдром.

“У 85-річного Леоніда Куравльова було виявлено стійке зниження пізнавальної діяльності із втратою тією чи іншою мірою раніше засвоєних знань та практичних навичок. Порушення пам’яті та мови, розумового процесу та спогадів. Порушення функцій ковтання їжі”, – пояснили фахівці.

Легенда радянського театру і кіно Леонід Куравльов пішов назавжди

Леонід Куравльов

У Леоніда В’ячеславовича діагностували цереброваскулярну хворобу (ЦВБ) – це серйозне захворювання головного мозку, що вражає судини і призводить до порушення кровообігу головного мозку. Наслідками поставленого акторові діагнозу могли стати: погіршення пам’яті та координації, а також розумової діяльності та просторового орієнтування. Захворювання призводить до звуження або повної закупорки судин, порушуючи цим кровообіг. Хвороба так само може призвести до аневризм, тромбозів і, на останній стадії, нерідко – до інсульту.

Відомо, що свої останні дні він провів у госпіталі. Втім, причина смерті поки що не оприлюднена. Коли рідні та шанувальників творчості Леоніда зможуть оплачувати йому востаннє буде відомо згодом.

Схожі статті