“Волонтерю в хаті”: акторка Ада Роговцева розповіла, як пере білизну для бійців ЗСУ та впускає їх до власної ванни

84-річна українська акторка Ада Роговцева не залишається осторонь війни в Україні. Визначна акторка щодня приймає в себе вдома бійці ЗСУ та тероборони.

Коли акторці Аді Роговцевій виповнилося 2 роки, розпочалася Друга світова війна, тож дінка не з чуток знає про страхи боїв, голоду та наслідки бойового вторгнення ворога на рідну землю. Зараз жінка, не дивлячись на літній вік, активно зайнялася волонтерством та всіляко підтримує українську армію.

Вона радо приймає українських захисників у себе вдома, у “побутовому штабі”, де вони мають змогу помитися, ситно поїсти та одягнути чистий випраний одяг.

“Зараз приходять хлопці, які в добровольчих загонах. Вони мене знають не тільки як актрису. Вони мені рідні й дуже добре знайомі”, – поділилася акторка.

Ада Роговцева розповіла, як пере білизну для бійців ЗСУ

“Я була майже скрізь, я була на передовій, я знаю, як вони жили і як вони мучилися, як страждали, як воювали. А тепер я знаю, як вони боронять нас. Які це надлюдські сили, яка надлюдська мужність у цих прекрасних людей, наших українських воїнів”, – доповнила вона.

Багато людей похилого віку, на думку акторки, намагаються виїхати з країни та не волонтерити. Але через свою долю та характер актриса так вчинити не може.

Я волонтерю в хаті, в мене тут як “побутовий штаб”: хлопці приходять митися, я їм перу білизну, сушу і віддаю вже чисту. А коли вони приносять у пакетику мокрі шкарпетки, я з радістю віддаю їм чисті. Я їх годую,
– зазначила Роговцева.

Спочатку актриса готувала бійцям сама, але зараз їй приносять все готове: суп, кашу, картоплю. “Вареники сьогодні з Луцьку передали, вони радо їх поїли, – говорить акторка. – Ділимось, чим можемо. Я слідкую за тим, щоб вони, як зайшли до хати, щоб їм було і чисто, і ситно”.

Ада Роговцева зазначила, що вона пишається українським народом, а на захист батьківщини стала й вся її сім’я.

Мій внук і зять у добровольчих загонах, вони воюють, боронять. Моя дочка і невістка, вони волонтерять. Вони зорганізували дуже серйозний волонтерський пункт,
– поділилася кінодіячка.

Схожі статті