46-річний Святослав Вакарчук відправився у зруйновану Бучу відновлювати інтернет: передав розробку Ілона Маска

Український співак Святослав Вакарчук сьогодні відвідав Бучу. Місто оживає потроху після відходу російських окупантів та починає отримувати нарешті допомогу.

Сьогодні Буча стала великою раною на серці України. Колись квітуче місто розчавлене російським окупантом. Звільнення території показало, скільки знедолених людей лишилося без домівок та рідних. Втім, життя по-трохи повертається навіть і туди.

Нині на території Ірпеня та Бучі активно влада проводить роботи з реконструкції міст. Почали з найголовнішого – комунікацій. Близько місяця мешканці сиділи без мобільного та інтернет зв’язку. Та нарешті з’явилася надія на те, що скоро близькі почують один одного.

У місто завезли нові дві станції Starlink. Це проєкт SpaceX, де головує геній сучасності Ілон Маск. Тепер інтернет можна буде отримувати незалежно з супутникової станції у космосі.

Як повідомляютьповідомляють місцеві телеграм-канали, доставив новітню розробку бучанцям співак Святослав Вакарчук.

Святослав Вакарчук відправився у зруйновану Бучу

Також відвідав артист і Бородянку. Місто знаходилося у жорсткій окупації. Орки громили і грабували його кілька тижнів поспіль. Не давали навіть можливості нейтральній стороні вирушити на обстеження та розбір завалів з метою визволення людей з підвалів.

“Бородянка…
Все відбудуємо. Нічого не забудемо. І не пробачимо”, – написав артист.
Нагадаємо, що зараз іде підготовка до оборони східних регіонів. Ворог хоч і відвів війська з Київщини, Чернігівщини, але продовжує утримувати Маріуполь, Херсонщину, частину Запорізької області та Харківщини.

Схожі статті