Переможці “Євробачення-2022” гурт Kalush Orchestra продали найцінніше, щоб допомогти захисникам: хто купив кубок

Цього року гурт Kalush Orchestra стали переможцями пісенного конкурсу "Євробачення-2022". Артисти вирішили віддати трофей, аби допомогти співвітчизникам, які захищають Україну.

2022 рік, при всій своїй смуті, приніс Україні гарну новину: гурт Kalush Orchestra принесли омріяну перемогу державі на Євробаченні. Артисти виконали нестандартну композицію, з елементами сучасної та народної музики, а ще прямо на сцені нагадали про необхідність допомоги місту-герою Маріуполю.

Втім, хлопці вирішили на цьому не зупинятися. Свою нагороду, кришталевий кубок, знаменитості продали. Викупила трофей криптоспільнота WhiteBIT за 900 000 доларів США. Хоча спершу ставка у 19 000$ рухалася повільно. Виручена значна сума піде на закупівлю найнеобхіднішого для фронту. Відомо, що планується закупівля серйозного обладнання безпілотних літальних апаратів PD-2.

Допомагав реалізувати ідею Сергій Притула, який з початку війни активно включився у волонтерську роботу та почав забезпечувати захисників.

Окрім кубку на аукціон була виставлена і знаменита рожева панамка лідера Kalush Orchestra Олега Псюка. Вона поїде до чоловіка з Чехії, який не пошкодував коштів на аукціоні.

Переможці “Євробачення-2022” гурт Kalush Orchestra продали найцінніше

Нагадаємо, що гурт-переможець запекло боровся за перемогу ще на етапі Національного відбору. Головною конкуренткою стала співачка Аліна Паш. Також ходили чутки й про те, що після заклику у Турині про допомогу Маріуполю, артистів можуть дискваліфікувати з конкурсу. Проте, цього, на щастя, не сталося. Організатори поставилися із розумінням до ситуації у нашій державі.

Схожі статті