66-річна Наталія Сумська вперше розповіла, як пережила день 24 лютого 2022 року: “Ще була жива мама”

Українська акторка та телеведуча, провідна акторка Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка розповіла, що відчувала напередодні війни та як живе театр у воєнний час. І про велику родинну втрату .

Наталя Сумська зізнається, що взагалі не передчувала війну. Думала, що таке неможливо в наш час. Але це все ж таки сталося і треба вчитися з цим жити. Про свої відчуття війни Наталя каже так:

“Зовсім не відчувала, що у нас війна буде. Ми, актори, коли ховаємося за ролі, за тексти, за наших персонажів, то якось опосередковуємося від реальності, яка поза сценою. А коли переодягаємось у свій одяг і виходимо на вулицю, то вже даємо волю почуттям і відчуваємо дійсність. Тому перший час я якось все думала, то може я не вийшла з ролі, чи то спектакль затягнувся, але ні, це реальність і це війна”.

І саме в цій страшній війні родина Сумських втратила маму, заслужену артистку України, жінка трималася, але недовго, на жаль:

“Мама не усвідомлювала, що таке ця війна, бо для людини, яка пережила голодомор і пам’ятає ще ту війну, це було вже якесь марення. І через три дні її не стало…”

Наталя Сумська розповіла про втрату мами
Наталя Сумська розповіла про втрату мами

Слід згадати, що у перший день війни Наталя грала ще спектакль, а от вже наступного дня, тобто 25 лютого, актори та керівництво театру вирішувало, як бути далі. Літали вже тоді активно ракети, літаки й це було дуже небезпечно, тому було прийнято рішення тимчасово припинити роботу і виступи. Проте Наталя вважає, що краще навіть у такий час, працювати, щоб можна було розвантажитися та випустити свої емоції: “У мене якось автоматично на першому місці завжди праця, вона мене стимулює до життя. І я ще нашукую собі на голову всякого…” – каже Наталя.

Потім, коли в столиці трішки налагодилась ситуація, театр почав працювати, але коли тривога, звісно, що вистава зупиняється і потім далі продовжується. Складно, звісно так працювати, але нічого, все переживемо. Зараз Сумська найбільше вдячна глядачам, які приходять на вистави й готові хоч годину чекати в укритті під час повітряної тривоги, аби тільки до кінця подивитися виставу.

Також, акторка розкрила свій новий проєкт, це альбом пісень, який має назву “Ключ”.

“Ключ ― це ж великий символ. Ключ до серця, ключ до щастя, ключ до перемог. Альбом мав вийти ще два роки тому, планувався у форматі 12-14 пісень. Але настала ера ковіду, потім війна, і все це посунулось у часі”.

Насправді Сумська співає давно, але ніколи не вважала себе співачкою, вона завжди знала, що вона є акторка. Натомість амплуа співачки повністю влаштовує Наталю і саме тому, вона погодилась на пропозицію композитора і поета Сергія Лази записати альбом пісень.

Схожі статті