Як виглядає та чим займається молодша сестра відомої співачки Софії Ротару Ауріка: чому про неї всі забули?

У багатодітній родині Ротару зростала не тільки видатна співачка Софія, яку всі знають, але й не менш талановита Ауріка. Молодша сестра Софії Ротару незаслужено залишалася в тіні слави відомої родички, хоча має не гірші вокальні здібності.

64-річна Ауріка Ротару народилась та виросла на Буковині, в селі Маршинці Чернівецької області. Вона походить із багатодітної родини, має двох старших братів та трьох сестер Зінаїду, Лідію та Софію. Ауріка — наймолодша дитина в родині.

Лідія та Ауріка Ротару та красуні сестри Ротару
Лідія та Ауріка Ротару та красуні сестри Ротару

Сім’я Ротару завжди була співочою, тому дівчинка зростала у творчій атмосфері, любові до музики та сцени. Ауріка вперше заспівала в 4 роки, що згодом переросло у виступи на фестивалях та конкурсах. Після закінчення школи хобі переросло в дещо більше, адже дівчина вирішила вступати до Чернівецького музичного училища.

Заслужена артистка України Ауріка Ротару — наші дні

Тоді ж майбутня співачка вперше починає співати у складі ансамблю під назвою “Червоні маки”, паралельно працюючи в Чернівецькій філармонії. Ауріка Ротару ніколи не цуралася роботи, її не лякали труднощі.

Молода та приваблива Ауріка Ротару

Першим творчим дуетом для Ротару стала її старша сестра, однак, навіть не Софія, а Лідія, я якою вони співали у складі ансамблю “Черемош”. Саме з Лідою вона займає свої перші місця на пісенних конкурсах “Комсомольська пісня” та “Молоді голоса”. З нею ж вони співають разом понад 10 років, розпочавши успішну творчу кар’єру та заспівавши такі хіти, як “Примэвара” та “Якщо любиш — кохай”.

В 1986 році Ауріка вийшла заміж за Володимира Пигача, якому наступного року подарувала доньку Анастасію.

Ауріка Ротару з чоловіком

Але у декреті Ротару довго не сиділа, почавши майже одразу виступати сольно. На їх рахунку успішні гастролі багатьма країнами як самостійно, так і разом з сестрою Софією.

Таких щільний графік у артистки і досі: гастролі, зйомки у музичних телепередачах, концерти містами України. А останнім часом додалася ще й волонтерська діяльність. Співачка Ауріка Ротару дає благодійні кошти на підтримку ЗСУ в країнах Європи.

Нагадаємо, Ауріка Ротару в 1996 році отримала звання Заслуженої артистки України.

spot_img

Схожі статті