Якою Алла Мазур була до онкології та якою стала після: важка та захоплююча історія зірки ТСН

Алла Мазур не побоялася розповісти про свій шлях боротьби з онкологією.

Алла Мазур – незмінна ведуча “ТСН”, починаючи з 1 січня 1997 року. За цей час вона вела багато проектів на каналі “1+1”, але останнім часом всі знають її як ведучу інформаційно-аналітичної програми “ТСН. Тиждень”. Вона володарка шести премій “Телетріумф” та визнана журналом “Фокус” однією з найвпливовіших жінок-ведучих.

Трохи більше року тому Алла Мазур розпочала тривалу боротьбу з онкологією. У інтерв’ю журналу “Marie Claire. Україна” ведуча поділилася реаліями української медицини, з якими вона зіткнулася ще на етапі діагностики.

Зірка “ТСН. Тиждень” зазначила. що їй дуже пощастило виявити хворобу на ранній стадії. коли ще нічого не боліло. Минулого року перед відпусткою телеведуча відчула, що у грудях є невелике ущільнення і відразу звернулася до лікаря. після огляду і негативних результатів УЗД та мамографії (рентген грудей) ведуча поїхала у відпустку.

Після повернення Алла Мазур відчула, що ущільнення збільшилося і раніше призначеного часу знову пішла до лікаря. Після цього почалося найцікавіше і найстрашніше. Ведучу відправили на біопсію, але в державній поліклініці лікар, який робить цю процедуру, був у відпустці. Тоді вона звернулася до іншого медичного закладу, де їй провели біопсію і поставили діагноз “рак грудей”.

Жінка зауважила, що тоді сприйняла хворобу не як вирок, а я виклик до боротьби. У одному з випусків “ТСН. Тиждень” Алла Мазур розповіла про зміни, які відбуваються з тими, хто бореться з онкологією.

Етапами лікування, переживаннями та порадами щодо свого здоров’я Алла Мазур ділилася з прихильниками у мережі Instagram. Вона розповіла, що довго не наважувалася розповісти всім про хворобу. Лише підтримка друзів та рідних дала їй сили розповісти.

Алла Мазур пригадує, що найстрашніше було розповідати новину про хворобу своєму синові. Хлопець на диво спокійно сприйняв новину, поставивши зірковій мамі лише одне питання: “Ти помреш?”. Зірка тоді пояснила синові, що хвороба небезпечна і потребує довгого лікування.

Ведуча знайшла в собі сили виходити в студію “ТСН. Тиждень” навіть під час хіміотерапії. Тоді її дуже підтримали колеги. Ще одним важким кроком для ведучої було прийняття нової себе і необхідності носити перуки.

За час лікування Алла Мазур пройшла кілька курсів хіміотерапії та операцію, після якої перше, що вона сказала, було: “Я рада, що жива”.

Після закінчення курсу лікування Алла Мазур з’явилася у студії в новому образі, у якому поки вирішила залишитися. Ведуча зауважила, що їй подобається нова вона.

Розповіддю про онкологію, тривале лікування та нове життя Алла Мазур вирішила привернути увагу жінок до проблем зі здоров’ям, закликати уважніше ставитися до себе і не зволікати з візитами до лікаря. На своєму прикладі ведуча показала, що життя після онкології і під час лікування не закінчується, а навпаки відкриваються нові можливості.

Схожі статті