Померлі знаменитості 2020 року: причини й обставини смерті, коментарі близьких

2020 рік назавжди увійде у нашу пам'ять, як один з найбільш важких. Горя цього року сповна зазнали і зірки шоу-бізнесу

Вони були улюбленцями публіки: їх фільми дивилися цілі покоління, а музика ставала символом епохи. Та, нажаль, не всім вдалося пережити такий бентежний 2020 рік.

У цьому матеріалі ми будемо підбивати сумні підсумки.

Михайло Кокшенов

Легендарний комедіант напередодні смерті

Михайло Кокшенов пішов з життя, коли йому було 84 роки. Його знали як геніального радянського комедіанта. У його творчому доробку понад 100 фільмів. Він не соромився здаватися смішним та незграбним. Часто йому діставалися ролі простакуватих радянських хлопців, а згодом, режисери розгледіли всю колоритність Михайла і почали пропонувати ролі у дитячих казках. Так, мабуть, нині немає покоління, яке б не знало актора. Відомо, що у 2017 Кокшенов переніс інсульт.

Михайло Жванецький

Фрази сатирика стали народними

Легендарний письменник-сатирик назавжди пішов з життя 6 листопада.

Його цитати буквально ставали народними, адже підкорювали гумором саме серце. Саме з його постаттю асоціювали відомий “одеський гумор”. Письменник ніколи не соромився казати правду про державний устрій, стиль управління уряду та через влучну сатиру робити зауваження суспільству.

Кіра Прошутинська, подруга Жванецького, розповідала, що в артиста були значні проблемі зі здоров’ям. А Клара Новікова, яка теж була дуже близькою родині Михайла, казала, що чоловік жив і терпів проблеми зі здоров’ям лише заради своєї дружини.

Армен Джигарханян

Людина-епоха

Ще одна людина-епоха покинула цей світ назавжди.

Колоритний артист мав стійку громадянську позицію. Він не боявся засуджувати дії влади і завжди критикував недоліки відверто.

На скільки яскравою була кар’єра артиста, настільки ж буремним й особисте життя. Гарячий темперамент чоловіка завжди дозволяв йому бути у центрі жіночої уваги. Армен був тричі одруженим, а наприкінці життя до нього переїхала друга дружина, аби доглядати коханого.

Роман Віктюк

Звістка про смерть режисера змусила замислитися кожного

Відомий режисер незадовго до смерті перехворів на коронавірус і тривалий час перебував у реанімації. Звістка про смерть не лишила ж байдужим нікого.

Юрій Горбунов не втримався і написав зворушливу публікацію на своїй сторінці, де залужено назвав режисера генієм.

Схожі статті