Львівський “Дім милосердя»: унікальний простір для дітей у розповіді і світлинах

У серці Львова при Центрі опіки сиріт Львівської Архиєпархії УГКЦ успішно функціонує і розвивається унікальний простір для дітей "Дім милосердя».

ЦОС «Дім милосердя»  співпрацює з Дитячими Будинками Сімейного Типу та з Соціальними Службами міста Львова і націлений у першу сергу на роботу з дітьми-сирітами та дітьми, які опинилися у важких життєвих обставинах. ” Про це релігійному виданню Духовна велич Львова розповів священник Роман Прокопець, керівник і капелан Центру.

Храм св.Миколая
Храм св.Миколая

У храмі св.Миколая, який є центральним місцем “Дому” щосереди відбувається молебень і молитва за дар батьківства. Молитва лине й за добре християнське виховання дітей. Хтось молиться за доброго чоловіка, хтось про добру дружину, а хтось, хто ще на шляху вибору − про дар розпізнання власного покликання.

Ікона учасниці іконописної школи
Ікона учасниці іконописної школи

При Центрі опіки сиріт діє іконописна майстерня, де викладачем є Андрій Майовець – випускник іконописної школи Українського Католицького Університету «Радруж».

У спортивній кімната зібрані різні кубки і дипломи футбольної команди, яка діє при Центрі і зимових видів спорту. Тут на чільному місці два кришталеві трофеї – кубки Чемпіонату світу. Для занять спортом у Центрі є спортзал і футбольне поле.

Футбольної команда «Копа» має свою історію і досягнення. Започаткувалася багато років тому під час організації футбольного турніру серед команд шкіл-інтернатів. Сьогодні команда має рівень, який дозволяє грати на змаганнях Чемпіонату світу. Більшість футболістів команди – це все одно діти з малозабезпечених сімей.

Дитячий простір дошкільної освіти «Ангелики», – розповідає отець Роман, – це християнський простір добра, любові, знань, взаємодопомоги, віри та радості.

Програму дошкільного навчання розробляла професійна команда спеціалістів педагогів-християн. У програму входить християнське виховання і навчальні розвиваючі предмети. З дітьми працює команда кваліфікованих педагогів-однодумців, для яких цінними є віра в Бога і любов до дітей.

Гурток «Казанок», де учасники «Дому» навчаються готувати страви також має досягнення. Деякі його учасники продовжили навчання у кулінарному училищі  і згодом відкрили власний бізнес у сфері харчування. А щорічно в Центрі  проводяться Благочинні ярмарки для яких учасники гуртка виготовляють випічку й інші смаколики і так заробляють кошти на власні потреби.

Отець Роман Прокопець, керівник і капелан ЦОС

Традиційними для учасників Центру опіки сиріт є Великодні забави, літні табори, різдвяні колядки та інші форми діяльності та самовираження, які, усі сподіваються, знову повноцінно запрацюють щойно закінчиться всесвітня пандемія коронавірусу.

 

Схожі статті

Єдиний спадкоємець, котрий не дістанеться абиякій невістці: Кароль показала свого 15-річного сина від Огіра

Знаменита українська співачка Тіна Кароль показала, як виглядає її син-підліток, котрий являється її єдиним прямим спадкоємцем. Раніше артистка говорила, що не готова віддавати його невістці.