Він запалював зірки: як Михайло Поплавський допоміг подрузі Каменських та Юлії Саніній у шоубізнесі?

Михайло Поплавський. Це ім'я дуже багатогранне. Причому для багатьох саме у негативному плані. Але без одіозного ректора ми могли б не дізнатися про Юлію Саніну та Аліну Гросу.

У широкої аудиторії Михайло Поплавський навряд викликає позитивну реакцію. Хорошої думки про чинного президента КНУКіМ дотримуються одиниці. У зворотному переконувати нікого мі не плануємо. Але світ не розділяється суто на чорне та біле. Тому Поплавський також зробив для українського шоубізнесу чимало хороших та важливих речей.

Навіть у творчості ексректора є чимало речей, які позитивно вплинули на українську культуру. І хоча з часом реакція публіки на нові пісні, кліпи та проєкти Михайла Поплавського ставала все більш неоднозначною, кожен чув щонайменше його знаменитий трек “Кропива”. До слова, ця композиція нещодавно отримала новий кліп, який не просто отримав увагу від аудиторії, а зібрав 3.3 мільйони переглядів на YouTube.

Оновлена версія кліпу для пісні Михайла Поплавського Кропива
Оновлена версія кліпу для пісні Михайла Поплавського Кропива

Та якби це стало єдиним досягненням Поплавського, то навряд був би сенс говорити про нього окремо. Найбільшої вдячності ексректор заслуговує за дитячий проєкт “Крок до зірок”. Він транслювався протягом 17 років. Під час свого президентства Віктор Ющенко навіть підтримував шоу на державному рівні.

Проєкт відкрив наздвичайно багато молодих зірок, багато з яких успішно розвивали кар’єру й після “Кроку до зірок”. Серед найбільш впізнаваних артистів можна відзначити Юлію Саніну з гурту The Hardkiss та Аліну Гросу, яка виступила на шоу, коли їй було лише 4 роки.

Один із перших кроків до слави завдяки проєкту зробила Яна Швець. Шанувальники краще знають її за псевдонімами Єва Бушміна і Layah та недовготривалими виступами разом з “ВІА Гра”. До слова, під час запису “Кроку до зірок” за Яною слідкувала її подруга — Настя Каменських. Сама NK не брала участі в шоу, але спостереження за професійною роботою зсередини теж дало їй цінний досвід.

Юлія Саніна та Настя Каменських на архівних кадрах Кроку до зірок
Юлія Саніна та Настя Каменських на архівних кадрах Кроку до зірок

Міка Ньютон не лише перемогла на проєкті, а й після успішної побудови кар’єри поверталася на нього для суддівства. Також серед учасниць “Кроку до зірок” була Віра Кекелія, яка зараз знаменита не тільки піснями, але й завдяки виступам у “Жіночому Кварталі”. І це лише деякі серед найвідоміших імен, які сьогодні зустрічаються в плейлистах українців.

Дуже важливо, що діти могли вільно обирати теми та пісні, включно зі світовими хітами. Але виконувати композиції учасники повинні були лише українською. Тобто іноземні треки спершу потрібно було адаптувати чи перекласти. А це також сприяло популяризації державної мови.

Звичайні глядачі далеко не завжди усвідомлювали важливість “Кроку до зірок”. А це шоу не лише дозволяло відкрити нові таланти, але забезпечувало дітям необхідний досвід перед великою сценою. Проєкт Поплавського давав роботу композиторам та хореографам у невеликих містах. Навіть студенти КНУКіМ завдяки шоу могли розвиватися практично, а виключно теоретично. Так, вони були не просто масовкою в залі. Кожен студент отримував можливість працювати на шоу за спеціальністю, якій навчався в університеті.

Михайло Поплавський поруч з учасниками на сцені проєкту Крок до зірок
Михайло Поплавський поруч з учасниками на сцені проєкту Крок до зірок

На жаль, сьогодні у нас немає аналогічних проєктів, які б дозволили дітям отримувати досвід. “Україна має талант” та “Голос. Діти” частково закривали цю прогалину, але сьогодні на телебачення вони також відсутні. Тому нам терміново потрібно нове шоу, яке б сприяло розвитку неймовірної кількості наявних у нас молодих українських талантів.

Схожі статті

Шлюб, який не укладений на небесах: Славія розповіла, чому відмовила екс-чоловіку Дзідзьо у найголовнішому

Співачка Славія розповіла, чому відмовила своєму екс-чоловіку Дзідзьо у найголовнішому. Михайло Хома ніколи про це не говорив, але це сталося.

Друге таємне весілля: 39-річна Тіна Кароль розповіла правду про своє заміжжя – фанати і не здогадувалися

39-річна Тіна Кароль розповіла правду про своє заміжжя, і фанати про це навіть не здогадувалися. Співачка вже давно вирішила жити таємно, але правда все одно виходить назовні.

Пономарьов зробив зізнання, яке зробило його батьком дитини Марії Яремчук: що було між зірками насправді

Яким чином знаменитий український виконавець Олександр Пономарьов раптом став батьком дитини Марії Яремчук? Усього 3 слова змінили життя двох артистів.

“Дуже відповідальний і важливий час”: син Дмитра Коляденка розкрив свою нову професію — легко не буде

Син відомих українських хореографів Олени та Дмитра Коляденків не зміг відмовитися від заманливої пропозиції та вирішив спробувати себе у новій справі.

“Такі люди протупили”: Анатолій Анатоліч висловився про втечу Винника та Потапа, а про Яму “не згадав”

Анатолій Анатоліч публічно висловився про переїзд Потапа та Олега Винника за кордон. Телеведучий розповів, що про це думає та вразив позицією.

“Це буде дивно”: Катерина Полтавська зізналася, чи підтримує спілкування з дітьми Остапчука від колишньої

Поки Катерина Полтавська очікує на появу своєї першої дитини, вона вирішила розповісти, чи спілкується з малечею Остапчука від першої дружини.