Рецепт із серії “Поки закипає чайник” – пиріжки-п’ятихвилинки. Тісто на кефірі без дріжджів: не треба чекати

Цей рецепт пиріжків 100% знає кожна бабуся і жінка, яка займається випічкою роками. Секрет швидкого приготування цих смаколиків передається від одного покоління до іншого.

Вересень підходить до кінця, а разом із цим ранки стають холоднішими, а вечори темнішими. Більшості людей у цей період часу вже хочеться залишатися вдома, хочеться якогось тепла і чогось смачненького. Особливо чогось такого домашнього і на швидку “руку”. Для цього можна приготувати відомі пиріжки, які так і називаються “п’ятихвилинка”. Цю назву вони отримали завдяки тому, що готуються легко і швидко.

Для цього господиням знадобиться 400 мл кефіру, 1 чайна ложка солі, 1 столова ложка цукру, 1 чайна ложка соди, 1/4 чайної ложки соди, два курячих яйця, 750 грам борошна та три столові ложки олії. Бажано взяти досить глибокий посуд у якому буде зручно і комфортно все це перемішувати. З самого початку виливаємо в тару кефір, додаємо сіль, цукор і два яйця. Все це перемішуємо. Після додаємо 650 грам борошна і соду, перемішуємо, додаємо ще 100 грам борошна. Тісто добре перемішуємо.

Варто зазначити, що тісто повинно вийти м’яким та еластичним. Самого борошна може знадобитися, як менше, так можливо і більше. Потрібно дивитися по тому, яким воно буде виходити. Після того, як воно буде готовим, його слід накрити мискою і дати йому можливість “відпочити” 15 хвилин.

Щоб приготувати начинку необхідно взяти готове тісто і розрізати його на дві частини. Потім порізати на багато маленьких частин, щоб вийшли шматочки тіста. Кожен із них “розкачати” качалкою, покласти туди начинку (може бути будь-що), а потім почати закривати по середині, ніби згортати в “мішечок”. Триматися воно має так, як тримається начинка у варенику. Але у варенику воно не випадає за рахунок ліплення стінок тіста (один об одне) на верху, а в пиріжку — по його середині. Смажити ці пиріжки можна прямо в пательні до “золотистої” скоринки.

Схожі статті

Вони були на межі розлучення: Матвієнко та Мірзоян зачарували відео з прогулянки – дуже стильна парочка

Зараз навіть складно повірити, що два роки тому ця закохана парочка - Арсен Мірзоян та Тоня Матвієнко були на межі розлучення. Зате сьогодні їхній шлюб міцніший, ніж будь-коли.

Раніше викликали захоплення, а тепер сміх: Висоцька, Потап та інші зірки, чиї ролики стали “легендами”

Проходить час і ті знаменитості, які колись викликали у багатьох захоплення, зараз виглядають у нинішньому контексті вельми дивно і навіть викликають сміх.

Вікторія Булітко чи Яна Глущенко: хто з зірок “Дизель шоу” отримує більше компліментів – цих жінок люблять

Вікторія Булітко та Яна Глущенко – дві красуні, яких обожнюють українці. Але кого з них публіка насправді любить набагато більше? Усі деталі в нашій статті.

Як живе донька Ольги Сумської у Москві: Тоня Паперна вийшла на зв’язок у капелюсі та ковбойських сапогах

Старша донька Ольги Сумської зараз рідко з'являється у Мережі та намагається не світитися на публіці. Як живе Антоніна Паперна у Москві? Чим займається та чи планує повертатися в Україну?

А-ля француженка: 47-річна Лідія Таран вразила новою модною стрижкою – ще коротше, ніж у дочки-підлітка

Зірка телеканалу 1+1 Лідія Таран вирішила кардинально змінити імідж і зробила нову стильну стрижку, яка виглядає коротшою, ніж будь-коли. До цього знаменитість носила лише довге волосся.

Померла британська акторка Меггі Сміт – зірка “Гаррі Поттера” та “Абатства Даунтон”: що наразі відомо

Сьогодні величезна родина поттероманів дізналася про неприємну новину: не стало акторки Меггі Сміт, яка з перших фільмів франшизи поруч з Деніелом Редкліффом дарувала нам віру в справжню магію.