В Україні починає діяти фіксована ціна на газ: що передбачають нововведення і чи можна від них відмовитися

В Україні запровадили фіксовану ціну на газ. Як це відобразиться на гаманці середньостатистичного українця?

З 1 травня 2021 року на нові газові тарифи переведуть всіх українських споживачів: щомісяця кубометри рахуватимуть за єдиною ціною.

Кого зачепить найбільше?

Всіх, хто користується газом не тільки для обігріву будинку, але й для приготування їжі, наприклад, з 1 травня, автоматично переводять на літній тариф. Як взимку, так і влітку кубометр газу коштуватиме однаково.

Тарифи можуть зрости
З 1 травня ціна на газ зростає і стає фіксованою.

До сих пір літні тарифи були низькі, в опалювальний сезон газ коштував дорожче. Повідомляється, що ціна буде становити приблизно 8 тис. гривень за кубометр і ще 2 приблизно 2 тис. грн за доставку.

Але так буде не у всіх регіонах. Найбільше, а це 13,5 грн за куб, будуть платити клієнти Чернівецькій, Житомирській та Херсонській обласних енергопостачальних компаній. Найдешевший газ буде в Луцьку – 7,88 грн. Платити за такими тарифами доведеться до 30 квітня 2022 року. Змінити зафіксовану на 12 місяців ціну постачальник має право тільки в сторону зменшення.

Чи є можливість відмовитися?

Модна самостійно вибрати: платити за новими першотравневими правилами або повернутися на свій тариф. Таке право існує.

“Річний тариф на газ – це не ультиматум. У постачальника його можна змінити на місячний, сезонний, на квартальний. Можна також змінити постачальника газу”, – говорить Юрій Корольчук.

Компанію можна вибрати навіть з іншого регіону України, в якій вигідніше тариф. Для цього треба звернутися із заявою до нового постачальника. Контракт з ним буде діяти протягом року.

Схожі статті

Це був не піар-хід: Руслана Писанка знайшла своє щастя в 47 і стала дружиною молодшого за себе бізнесмена

Руслана Писанка змогла знайти своє кохання в 47 років, незважаючи на невдалі спроби: як телеведуча та акторка познайомилась зі своїм майбутнім чоловіком?

Міні-копія, тільки без переднього зуба: Юрій Горбунов показав свого первістка, який не хоче в школу

Продюсер Юрій Горбунов у перервах між відрядженнями та гастролями із задоволенням проводить час із сім'єю – коханою дружиною та двома синами.

Після пластики стали, що сестри: молода дружина Павліка показала родичку, на яку стала дуже схожа

Молода дружина Віктора Павлика Катерина Репяхова показала найрідніших людей, які давно мешкають за кордоном. Двоє фото вже зробили собі пластику.

Анастасія Приходько розповіла про хворобу та зізналась, хто винен у погіршенні її здоров’я: “Серце та тиск”

Знаменита українська співачка Анастасія Приходько вразила зізнанням про те, що в неї значно погіршилося здоров'я. Також артистка розповіла, що саме стало причиною.

Від кохання до ненависті один крок: чому Єфросиніна ворогує з Горбуновим, Кондратюк з Козловським та інші

В українському шоу-бізнесі часто виникають непорозуміння між зірками, серед них опинились: Ольга Фреймут та Сергій Притула, Віталій Козловський та Ігор Кондратюк, Маша Єфросиніна та Юрій Горбунов.

Мозгова з каре, Білик з довгим рудим волоссям: як виглядали українські зірки 25 років тому-легенди естради

Ірина Білик оприлюднила ретро-фото, на якій позувала з молодою Оленою Мозговою та її знаменитим батьком – композитором та музикантом Миколою Мозговим. Тепер усі гадають, який це рік?