Коли українські дороги перестануть бути дірявими та як продвигається проект Зеленського “Велике будівництво”

Вже майже 40 років тому Україна підписала угоду про приведення магістральних доріг у відповідність сучасним нормам, але досі цього так і не сталося.

Українські дороги знаходяться у стабільно поганому стані вже не перший рік, тому це головний біль багатьох водіїв. Протягом останніх 20 років протяжність автомобільних доріг практично не збільшувалась, а їх щільність значно менша, ніж у розвинених країнах.

Ні для кого не секрет, що вони нерівні, швидко зношуються, в результаті чого утворюються ями, тому середня швидкість руху на наших дорогах у 2-3 рази нижча тієї, на якій пересуваються водії Заходу. Ще Кузьма Скрябін за життя різко критикував якість українських трас, що сколихнуло громадськість, адже незабаром після цього він загинув у ДТП.

Українські дороги знаходяться у жахливому стані
Українські дороги знаходяться у жахливому стані

Наразі Володимир Зеленський хоче стати президентом, після якого в Україні з’являться дійсно достойні дороги, що поступово втілює у життя. Так, він запустив вельми амбіційний проект “Велике будівництво”, мета якого — побудувати і провести капітальний ремонт 6,5 тисяч кілометрів автодоріг.

На реалізацію проекту виділені рекордні суми з бюджету країни. У 2020 році на це направили 121,8 млрд гривень. Для порівняння: у 2019 ця сума становила 55,5 млрд грн, у 2018 — 39,9 млрд грн, у 2017 —17,4 млрд грн, а у 2016 — 13,9 млрд грн.

Будівництво доріг

За 2020-й вдалося побудувати близько 4 тисяч кілометрів доріг. Крім того, “Укравтодор” повідомляє, що вже у кінці 2021-го почнуться роботи з будівництва першої платної дороги. Водіям доведеться платити по 4 гривні за кілометр шляху. Саме таку вартість планують встановити на нових трасах.

Схожі статті

МастерШеф 13 сезон 13 випуск від 04.05.2024: хто назавжди покинув шоу – “Спочатку вона мені подобалася”

Хто покинув "МастерШеф-13" вже відомо. Щоб дізнатися, хто з учасників не впорався з викликом у цьому випуску та за рішенням суддів вилетів із шоу, ознайомтеся з нашим матеріалом.

“Я тебе попереджала”. Слава Камінська не стримала емоцій та зробила публічне звернення: Сміюха знову вивела?

Знаменита українська співачка Слава Камінська зробила публічне звернення в соціальній мережі, яке збентежило багатьох підписників. Що відбувається?

“Мені настільки погано, що не можу стояти”: вагітна Джамала розповіла, чому не жила разом зі своїми дітьми

Знаменита українська співачка Джамала вразила зізнанням про те, що тривалий час не жила разом зі своїми дітьми. Кому артистка віддала дітей і як переживає вагітність?

“Є бажання”: 22-річна Анна Трінчер розповіла про нові стосунки після розлучення з Олександром Волошиним

Популярна акторка та виконавиця Анна Трінчер зізналася, як складалося її особисте життя за останні пів року. Похвалитися нічим, проте про досвід розповісти не зайве.

Потап заговорив про свої почуття до Насті Каменських у її день народження: про кохання навіть і не йдеться

Знаменитий український продюсер та репер Потап публічно привітав дружину з днем народження та заговорив про свої почуття до неї. Детальніше в нашому матеріалі.

“Ця дівчиночка, ця жіночка”: Аліна Гросу вперше розповіла про коханку свого обранця та знайомство з нею

Останні декілька років Аліна Гросу була не надто відвертою на рахунок своїх особистих стосунків з чоловіками, і на це було безліч причин. Однак, нещодавно вона розповіла, як дізналася про коханку.