У Вінницькій області у школі померла дівчинка: згорьований батько ледве стримує сльози

7-річна дівчинка померла в селищі Браїлові Вінницької області прямо на шкільній парті. Лікарі кажуть, що нічого не могли зробити.

У Вінницькій області в селищі Браїлові у школі померла 7-річна дівчинка. Адміністрація школи і лікарі «швидкої» стверджують: зробили все, що було в їхніх силах, але нічим не змогли зарадити.

Другокласниця Ельміра на перерві поскаржилася, що в неї болить голова, а потім за кілька хвилин раптово знепритомніла, повідомляє ТСН.

Спочатку непритомній дитині допомогу надавала шкільна медсестра, а потім реанімувати намагалися медики швидкої, але дитина все-одно померла.

«Я її віз в школу, вона була щаслива, задоволена, все добре з нею було», – розповідає про той день Сергій Купчишин, батько другокласниці.

Чоловік вперше після смерті доньки прийшов до школи, аби забрати портфель Ельміри, і ледве стримує сльози. Того дня йому подзвонили зі школи, і разом з лікарями швидкої він намагався врятувати дівчинку.

Батько розповів, що Ельміра було здоровою дитиною і на головний біль не скаржилась ніколи. Причиною смерті став інсульт, лопнув тромб – таке заключення медиків.

Лікарі швидкої, яким за півтори години реанімації так і не вдалося запустити серце школярки, розповідають, що вжили всіх заходів. Однак не було жодного позитивного ефекту: не допоміг ні дефібрилятор, ні адреналін, ні непрямий масаж серця.

Смерть школярки
Смерть школярки

У місцевій амбулаторії стверджують, що дитина була цілком здорова і не стояла на обліку. Те саме каже і сімейна лікарка Ельміри. Дівчинка проходила медогляди щороку, була допущена до занять фізкультурою. У школі є всі відповідні довідки.

У департаменті охорони здоров’я зазначили, що у дитини була вроджена вада судин, яку не виявили лікарі. Загостритись проблема могла через вірусну інфекцію, стрес або навіть фізичні навантаження.

Батькам радять ставитися до здоров’я дітей з підвищеною увагою, проводити обов’язково щорічний медогляд, не тільки для довідки у школу. І в жодному випадку не ігнорувати будь-які скарги на погане самопочуття.

Трагедія трапилася за день до початку канікул, це перший випадок в Браїлові, коли учень помер прямо в школі.

Схожі статті

Куди так швидко летить час: 42-річна Лілія Ребрик тільки народила, а найменшій донечці вже місяць (ФОТО)

Відома телеведуча Лілія Ребрик святкує 1 місяць своєї найменшої донечки: зірка показала у соціальних мережах, як проводить час зі всіма своїми доньками. Подробиці.

Аніта Луценко одягла червоний купальник із “Рятувальників Малібу” та показала свій шовковий персик (ФОТО)

Відома фітнес-тренерка Аніта Луценко вразила своїх підписників зовнішнім виглядом: в якому образі з'явилась спротсменка та чим саме здивувала шанувальників?