Військовий облік жінок в Україні: Ганна Маляр пояснила, як українкам ставати на облік та кого мобілізують

Заступник Міністра оборони України Ганна Маляр дала екслюзивне інтерв'ю для Маші Єфросініної, в якому розповіла про правила постановки на військовий облік для жінок.

2022-го українки мали можливість побачити перелік професій, представниці яких мають стати на військовий облік. У зв’язку з цим в Україні піднялася паніка, але насправді на рішення Верховної Ради України накладено мораторій. Що це означає, пояснила Ганна Маляр.

Ганна Маляр пояснила, як українкам ставати на облік та кого мобілізують. Поширений в мережі список професій військовозобов’язаних жінок

Ганна Маляр пояснила, як українкам ставати на облік та кого мобілізують

Так, у бесіді з Машою Єфросініною Ганна підкреслила, що Генеральний штаб та Міністерство оборони України не мають жодної потреби у постановки на облік жінок, і тим паче у їхній мобілізації. Ба більше, рішення Верховної Ради вони не розділяють і роблять все можливе для того, щоб обов’язкова постановка на облік перетворилася на добровільну.

Якщо цього не відбудеться найближчим часом, наступного року також діятиме мораторій. Чому цей закон не знайшов відгуку у Міністерстві оборони? Перш за все тому, що військовозобов’язані не мають можливості виїхати закордон, а матері мають обов’язок перед дітьми. Тобто таким чином жінки не матимуть можливості евакуювати своїх дітлахів, що суперечить правам дитини на життя.

Ба більше, у зв’язку з тим, що Збройні сили України укомплектовані, рішення обмежити права жінок не є раціональним. Що ж стосується попадання на фронт, все ще набагато простіше. Юридично  Генштаб може відправити жінку на передову. Але в Україні таких випадків немає. У цьому Машу завірила сама Ганна Маляр.

“На сьогоднішній день, навіть ті жінки, які служать в армії за контрактом, на фронт потрапляють тільки добровільно. Немає жодної жінки сьогодні на передньому краї, яка би там знаходилась примусово, попри те, що закон дозволяє це зробити по відношенню до військових жінок, які за контрактом служать”

Схожі статті

Надя Дорофєєва розповіла про весілля з Мішею Кацуріним: двічі розлученим батьком двох маленьких дітей

Відома українська співачка Надя Дорофєєва вперше прокоментувала своє таємне весілля з ресторатором Мішею Кацуріним та зізналась, чи поладнала з дітьми коханого від першого шлюбу.

Чи повернеться колись Дзідзьо і чому він цього не хоче? Плани співака вийшли назовні: “Будуть інші часи”

2 роки тому Михайло Хома повідомив про те, що ставить на паузу сценічну діяльність його персонажа Дзідзьо. Увесь цей час артист виступав під своїм справжнім ім'ям з доволі серйозною програмою.

Куди зник завойовник жіночих сердець Олег Винник: “Я бачив цей сон крайніх 10-15 разів”. Подробиці

Відомий співак Олег Винник вийшов на зв'язок та пояснив причину свого тривалого зникнення: де наразі перебуває артист та чим займається весь цей час?

Їх можна зустріти в супермаркеті: Ектор Хіменес-Браво, Катя Осадча, Оля Полякова та інші зірки “з народу”

Далеко не всі знаменитості продовжують вести звичайний образ життя після того, як отримують свою порцію популярності, і все ж таки деякі з них обирають бути з народом.