Експерти розповіли, що робити у разі зникнення мобільного зв’язку: поради, як залишитися на зв’язку з рідними

Через віялові відключення світла українці скаржаться на те, що в цей період зникає зв'язок і мобільний інтернет. Тобто люди взагалі лишаються без змоги працювати чи дізнаватися останні новини. Тому експерти розповіли, як поводитися в таких випадках.

Останнім часом майже всі українці страждають від того, що часто вимикають світло й зникає електроенергія, тобто всі технічні обладнання розряджаються та не дають змогу працювати або спілкуватися з близькими та рідними. Але якщо на тему довшого збереження зарядки ми вже проговорили, то є ще одна проблема, з якою ми стикаємося при відключенні електроенергії – зникає мобільний зв’язок та інтернет.

Отже, спочатку розберемося, чому при відключенні світла, зникає зв’язок і потрібний всім 4G. Річ в тому, що деякі вежі підключені до мережі, яка відповідає за світло та електропостачання в цілому, тому виходить так, що при віяловому або аварійному відключенні світла, зникає і зв’язок. І на це ніяк не впливає мобільний оператор, якого ви обираєте. Тож, звертатися до гарячої лінії немає сенсу. Хоча, наприклад, сьогодні Vodafone розсилав повідомлення про можливість відсутності зв’язку.

Повідомлення від Vodafone
Повідомлення від Vodafone

Що експерти рекомендують робити при зникненні мобільного зв’язку?

Що робити у разы зникнення мобыльного зв'язку
Що робити у разі зникнення мобільного зв’язку

Найефективнішим способом є перемикання на іншого оператора, тут одразу виникає питання, чи не втрачу я свій номер – ні! Ваш номер зберігається, тому що це екстрена зміна оператора.

Але перед тим, як зробити такі дії варто дізнатися, чи працює зв’язок в інших мобільних операторів, адже так ви можете витратити свій час та розрядити телефон.

Отже, насправді дієвий спосіб один, тому розповідаємо покроково:

  • Для IOS: зайдіть у параметри, потім стільникові дані, і натисніть вибір мережі.
  • Для Android: Відкрийте налаштування мобільна передає, потім зайдіть у підключення та оберіть оператор
  • Натисніть: Знайти й виправити мою доступну мережу. Тут вам потрібно буде зареєструватися як новий користувач.
  • Якщо не вдалося, спробуйте ще раз, але вже іншу мережу.
  • Вам повинні будуть надіслати SMS–повідомлення або зателефонувати для уточнення даних та актуальності послуги.

Отже, на жаль, це єдиний спосіб змінити щось в нашій ситуації. Проте, ми маємо радіти й одному ймовірному варіанту, який існує. Важко всім, але цей період потрібно пережити та боротися за своє.

Схожі статті

Оля у Лондоні, Маша у Києві: Єфросиніна і Полякова показали, як хизуються в модних вбраннях по вулиці

Близькі подруги Оля Полякова та Маша Єфросиніна опублікували відео та фото з прогулянки у дуже стильних повсякденних образах із Лондона та Києва. Чий образ крутіший?

“Син” Олега Винника відрікся від нього і вразив зізнанням про відношення до співака: “Зараз всі знають”

Знаменитий український виконавець Андрій Кравченко, який здебільшого прославився через свою неймовірну схожість на Олега Винника прокоментував ставлення до артиста.

38-річна Ольга Цибульська поскаржилася на серйозні проблеми зі здоров’ям після ДТП: “Ледве тримаюся”

Відома українська співачка Ольга Цибульська вийшла на зв'язок та повідомила про те, що має серйозні проблеми зі здоров'ям. Що стало причиною негараздів?

Швидко повернулася у форму: Ребрик у вузьких джинсах з’явилася на роботі. Минуло кілька тижнів після пологів

Телеведуча та актриса Лілія Ребрик через кілька тижнів після третіх пологів вийшла на роботу у чудовій формі. Який образ підібрала знаменитість?

Переможниця “Холостяка-11” Анна Богдан показала свого малюка, якого виховує сама: Заливако в минулому

Днями переможниця "Холостяка-11" Анна Богдан неочікувано показала шанувальникам свого малюка. Як виявилось, почуття до Михайла Заливако залишились далеко в минулому.

Не забув: Єфросиніна на тлі чуток про натягнуті стосунки з чоловіком показала від нього милий “привіт”

Чоловік телеведучої Маші Єфросиною Тимур Хромаєв, незважаючи на чутки про натягнуті стосунки з дружиною, привітав її зі значною подією. Про це пам'ятають лише двоє.