Заробив великий гонорар на етикетці для пива: цікаві факти та біографія Андрія Хливнюка

Відомий український музикант, лідер та співзасновник легендарного гурту "Бумбокс", який завоював популярність не лише в Україні, а й за її межами.

Біографія Андрія Хливнюка насичена цікавими фактами. Співак не любить підвищеної уваги до своєї персони, але зірці не вдається приховати особисте від шанувальників. Про дитинство розповідає не багато. Народився Андрій 31 грудня 1979 року в Черкасах. Закінчив бізнес коледж за фахом “графічний дизайн”. До речі, ці вміння стали йому в пригоді. Перший великий гонорар співак отримав, створивши етикетку для пива “Богдан”. Про батьків Хливнюк не розповідає. Відомо тільки, що жила сім’я співака не багато, але підтримувала всі його починання.

Біографія українського співака Андрія Хливнюка
Біографія українського співака Андрія Хливнюка

Виконавець успішно завершив навчання в музичній школі за спеціальністю “акордеон”, водночас розвиваючи свої вокальні здібності. Під час навчання в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького він заснував гурт “Мандариновий рай”.

Після переїзду до Києва, співак винаймав квартиру разом з гітаристом “Тартака” Андрієм Самійло. Саме тоді зародився легендарний гурт “Бумбокс”. Самійло грав на гітарі, а Хливнюк підхопив його імпровізацію та написав текст. Так народилася пісня “День”.

Біографія українського співака Андрія Хливнюка
Біографія українського співака Андрія Хливнюка

З 2005 року гурт випустив дев’ять альбомів, а одним із головних хітів “Бумбоксу” досі вважається пісня “Вахтерам”. В мережі ширились чутки, що слова цієї пісні пов’язані з вживанням заборонених речовин. Андрій же пояснює, що ця пісня про прихильність до коханої людини та неприйняття байдужості до себе.

Біографія українського співака Андрія Хливнюка
Біографія українського співака Андрія Хливнюка

У 2010 році Андрій одружився. Обраницею співака стала Ганна Копилова, донька колишнього голови НАК “Нафтогаз України” Вадима Копилова. В тому ж році у пари з’явився син Іван. У 2013-му народилася донька Олександра. Але у 2021 році подружжя розірвало шлюб.

Біографія українського співака Андрія Хливнюка
Біографія українського співака Андрія Хливнюка

Події 2014 року змусили Андрія чітко визначити свою позицію. Артист не виступає у росії. А з початку повномасштабного вторгнення співак записався в ТРО та боронив Київ. Співак навіть був поранений.

На Софіївській площі Андрій Хливнюк виконав пісню “Ой, у лузі червона калина”, що фактично стала неофіційним гімном війни. Девід Гілмор відреагував на відео та запропонував записати разом трек. Це перша композиція легендарного колективу Pink Floyd за останні 28 років.

Схожі статті

А як же Мішель?”: розлучений Позитив вперше показав кохану після 2 років разом, якою виявилась не співачка

Днями співака Позитива застукали на публіці з ймовірною обраницею. Після довгої інтриги, що тривала протягом 2 років, артист врешті показав аудиторії свою загадкову кохану.

Старість у радість: Ольга Сумська, Софія Ротару і Пугачова з віком стають ще красивішими – фото тоді і зараз

Ці співачки та актриси з віком стають лише красивішими, при цьому не зловживають пластичними операціями. Як їм це вдається? Читай далі у матеріалі.

Дружина багатодітного Григорія Решетніка розповіла непривабливу правду про материнство: “З’їли мої нерви”

Дружина знаменитого українського телеведучого Григорія Решетніка Христина вперше дозволила собі трохи поскаржитися на своїх дітей. Усі деталі в нашій статті.

Оля Полякова зняла свою маску та вперше заговорила про розбите серце і почуття: “Світ перестає важити”

Знаменита українська співачка Оля Полякова заговорила про серйозні почуття та ошелешила мережу своїм репертуаром. Усі подробиці в нашій статті.

Така вже є у Білик та Олени Мозгової: футболки з яким принтом носять українські зірки – тренд від Соломії

Молодша дочка продюсера Олени Мозгової від українського співака Девіда Аксельрода – Соломія, росте дуже талановитою дівчинкою. Зараз футболки із її малюнком дуже популярні.

Стала ніжною та жіночною: як змінилася колишня дружина Мурата Налчаджиоглу після розлучення з турком

Після розлучення з турецьким бізнесменом Муратом Налчаджиоглу, який до цього був одружений зі співачкою Ані Лорак, візажистка Лілія Реус помітно змінилася. Це помітили усі.