“Це хто?”: глядачі не впізнають нового тренера на “Голосі країни 13”. Іван Клименко розповів про свою участь

Глядачі "Голосу країни 13", були здивовані появі нового зіркового тренера. Коментарі заполонили запитаннями, на кшталт: "Це хто?". Про життя та творчість Іван Клименко, детальніше у статті

Загадковий тренер, продюсер та засновник лейблу ENKO, з’явився в інтерв’ю ведучого і шоумена – Слави Дьоміна. Іван Клименко розповів відверті подробиці своєї залежності та поділився враженнями від зйомки у проєкті.

“Просто зараз я 11 років тверезий нарк*м*н, але я в іншу сторону нарк*м*н”

Дитинство Івана Клименка

Продюсер розповів, що дитинство в нього було хорошим, Клименко з радістю згадує той час та батьків, що прищепили йому любов до музики, проте раптова смерть батька сильно похитнула його:

“Перший такий великий удар був – це смерть батька в 17 років, це було прям дуже складно пережити”.

Після важкої втрати, Клименко почав зловживати. Другим ударом була невиліковна хвороба молодшого брата:

“Брат живий, просто це дуже змінило його життя і він не може функціонувати, як звичайні люди”.

Такі обставини змусили хлопця взяти на себе відповідальність за сім’ю, адже він був старшою дитиною в сім’ї, але, як зізнається Клименко, не зміг, залежність поглинула його.

“Відчуття тотальної нікчемності і привели мене у точку великих змін,- каже продюсер та додає, – ця велика сила, що над нами, що нас створила, її основною рушійною силою є любов”.

За словами музиканта, в той час, вийти з жахливого стану йому допомогли молитви та віра.

Про дружину

Для Івана основним принципом є нерозлучність сім’ї. Вже 11 років він живе з дружиною:

“Це має бути людина до кінця мого життя”

На запитання, що б Іван не переніс би у свою сім’ю, Клименко відповідає:

“В мене батько трішки зловживав, я думаю, що це якраз повпливало, що і я зловживав”, – тому Іван і з дружиною абсолютно відмовились від випивки.

“Дружина – це найкраща моя опора”, – вона повірила в нього як в музиканта.

“Вона завжди робила все, для того, щоб у цьому міг себе реалізовувати”, – з посмішкою розповідає продюсер.

Клименко про дружину
Клименко про дружину

Цінності сім’ї

Також Іван розповів про веганство:

“Немає ніякої потреби вбивати інших живих істот, для того, щоб підтримувати свою життєдіяльність”.

Клименко вважає, що можна прожити довге та здорове життя, не вживаючи м’яса та продуктів тваринного походження.

Щоб добре себе почувати, продюсеру достатньо було б тисячі доларів:

“Ми з дружиною ведемо досить скромний спосіб життя, в нас навіть немає ліжка, ми спимо на матраці”

Продюсер має гроші, щоб дозволити собі власне житло, проте сім’я Клименків живе на орендованій квартирі, в цьому музикант не вбачає важливих життєвих пріоритетів. Клименко каже:

“Саме головне це інвестувати свої гроші і свою енергію в служіння іншим”

Про творчість

Іван Клименко є засновником та основним обличчям лейблу ENKO. Клименко працював/працює з такими відомими проєктами як: “Kalush Orchestra”, Джамалою, Alyona Alyona, Jerry Heil, Skofka та ін.

Основна ціль продюсера – об’єднувати українських митців, для того, щоб вони могли надихати людей змінювати світ на краще. Пісні виконавців, що є частиною лейбла, транслюють такі меседжі, як: єдність, любов та підтримка.

У артистів ENKO багато концертів та співпраці з рекламними брендами.

“Більше ніж 80% того що ми заробляємо, ми інвестуємо назад в компанію”.

Фінансово найуспішнішим проєктом є Kalush. Ще до Євробачення прибуток гурту був більше 50 тис. доларів

Іван Клименко з гуртом "Kalush Orchestra"
Іван Клименко з гуртом “Kalush Orchestra”

Про “Голос”

Для продюсера, найлегшим у зйомках “Голосу країни” є спілкування з молодими артистами сидячі в кріслі, проте Клименко додає:

“Звісно, що інші тренери постійно перебивають, але коли мені вдавалося вже знайти цей коннект з учасником, я відчував – це саме круте, що тут є”.

Іван Клименко каже, що не боїться втрачати учасників, які надають перевагу тренерам з відомими іменами. На запитання, чому зазвичай переможці “Голосу” не стають зірками, продюсер відповідає:

“Якщо би якісь експертні продюсери приймали рішення, хто перемагає, то відсоток переможців, які б перетворювались в великих артистів був би більшим “.

На думку музиканта, глядач не може усвідомити, на що треба звернути увагу перед вибором переможця. Зазвичай глядачі  роблять висновки на основі одного виступу.

Про Дорофєєву

“Мені здається, найкраще, кому вдалось з артистів першого ешелону, зараз опинитися, після початку повномасштабної війни, в першому ешелоні – це Надя Дорофєєва”, – за словами Клименка, співачка відчуває контекст та є дуже мудрою музиканткою

Клименко із Дорофєєвою
Клименко із Дорофєєв

Одним з основних життєвих принципів Івана Клименка є служіння та дбання про інтереси інших. Продюсер завжди думає, як віддати більше, ніж взяти. Клименко зізнався, що деколи пише пісні для артистів безкоштовно. Зараз йому подобається проєкт “Голос країни”, продюсер готовий працювати з молодими виконавцями та допомагати їм відроджувати автентичність української музики.

Схожі статті

Шлюб з телеведучим перетворив її в “сіру мишу”: як виглядає перша дружина Юрія Горбунова, старша на 10 років

Перша дружина Юрія Горбунова повна протилежність його другої, медійної дружини – Каті Осадчій. Як виглядає жінка і де вона зараз знаходиться?

Нова зачіска та червона помада: 50-річна Олена Мозгова заінтригувала кардинальним перетворенням

Продюсер Олена Мозгова за останній рік встигла продемонструвати багато красивих стильних образів із різними зачісками. Який вигляд має знаменитість зараз?

Слідом за Фіцич відома акторка повідомила, що їй діагностували онкологію: від дітей доведеться відмовитися

Знаменита українська акторка Катерина Молчанова вразила мережу раптовою заявою про те, що в неї знайшли онкологію. Що відбувається, як буде проходити лікування і які перспективи?

Соломія Вітвіцька показала, як проводила коханого у відрядження: що відомо про нового чоловіка зірки 1+1

Зірка ТСН на 1+1 Соломія Вітвіцька насолоджується новими стосунками та із задоволенням демонструє їх на камеру. Проте дещо зірка приховує. Блогер розкрив цю таємницю.

Поки Ані Лорак носила під серцем дитину, коханий обирав обійми інших: якою була східна казка співачки?

Знаменита українська співачка Ані Лорак багато років прожила в шлюбі з турецьким бізнесменом, і ці стосунки вважали прикладом кохання та гармонії.

Оля у Лондоні, Маша у Києві: Єфросиніна і Полякова показали, як хизуються в модних вбраннях по вулиці

Близькі подруги Оля Полякова та Маша Єфросиніна опублікували відео та фото з прогулянки у дуже стильних повсякденних образах із Лондона та Києва. Чий образ крутіший?