Найстрашніші книги світу

Книги – джерело не лише знань, а й емоцій. Прагнучи відчути певні емоції люди або читають, або дивляться фільми чи ходять на виставки.

З книгами про  добро, відвагу і так далі все зрозуміло. А от цікаво подивитися на найстрашніші книги світу.

Першою у списку йде книга «Біблія Диявола». Історія створення книги наступна: одного ченця за порушення правил зачинили у келії. Він поклявся, що за одну ніч напише найбільшу рукописну книгу. Бачачи, що мое не впоратися, ченець звернувся по допомогу до диявола. Коли книга була написана він подякував дияволу, назвавши на його честь Біблію.

Біблія Диявола
Біблія Диявол

Другою у переліку йде книга Чака Паланіка «Колискова». Це книга про синдром раптової смерті немовлят. Абсолютно здорова дитина лягає спати до ліжечка і ніколи більше не прокидається.  Число померлих збільшується, а лікарі не можуть знайти причину такому явищу. Це наштовхує на спогади про смерть під «колискову». Пісню. Яку співали, щоб людина заснула і ніколи більше не прокинулася. Її співали, коли не могли прогодувати дітей, тяжкопораненим солдатам, щоб вони легше відходили у інший світ.

Чак Паланик, автор книги "Колискова"
Чак Паланик, автор книги “Колискова”

Далі йде праця адольфа Гітлера «Майн Кампф». Багато соціологів визнають цю книгу «небезпечною» і «небажаною до прочитання». Це пояснюється тим, що події книги читач бачить очима найжорстокішого диктатора і найбільш неврівноваженої людини – Адольфа Гітлера. На думку соціологів книжка призводить до порушень психіки і формуванню психічних розладів.

Книга Адольфа Гітлера "Майн Кампф"
Книга Адольфа Гітлера “Майн Кампф”

На четвертому місці книга Р. Крамера і Я. Шпренгера «Молот відьом», яка детально описує як визначити і вбити відьму. Фактично ця книга – трактат з демонології. Авторами книги були Генріх Крамер, домініканський інквізитор, і Якоб Шпренгер, декан Кельнського університету. Найбільшої популярності книга набула через своєчасне її написання у 1486 році. Саме у цей час інквізиція та полювання на відьом були у самому розпалі.

"Молот відьом"
“Молот відьом”

До переліку найстрашніших книг увійшли: О. Толстой «Сім’я вовкулаків», Е. А. По «Падіння дому Ашерів»,  Стівен Кінг «Кладовище домашніх тварин», Франц Кафка «Лабіринт» і т. д.

Схожі статті

Босі мільйонери: подружня пара віддала людям 24 мільйони доларів, особисті речі та пішла жити до монастиря

Для когось щастя в грошах, а хтось може відмовитися від усього заради духовності. Після такого щедрого жесту, пара вимушена буде покладатися на доброту інших людей.

Жінка відростила 13-метрові нігті та потрапила у Книгу рекордів Гіннеса: яка довжина була у її попередників?

63-річна жителька Міннесоти почала відрощувати свої нігті ще у школі. Проте, вона не перша, хто має таке досягнення. Ким були її попередниці та який рекорд тримали вони?

Відома іспанська акторка показала фото своєї доньки, батьком якої є її рідний син: як таке можливо?

Акторка показала фото однорічної доньки та зауважила, що вона цілковита копія свого батька. Подробиці історії читайте у матеріалі порталу Сенсація.