Чоловік лишився ніг, але не сили духу: інвалід на руках підкорив Ельбрус. Як вдалося йому стати героєм?

Інколи сила духу людини може вражати настільки, що починаєш вірити: неможливого немає. Дізнайтеся дивовижну історію сходження на Ельбрус.

Герой цього матеріалу Рустам Набієв. Хлопець служив в армії та був десантником. Та одягнути погони йому не дано було: казарма раптово обрушилася і Рустаму віддавило ноги. Лікарі розвели руками: нічого зробити не було можливо. Кінцівки врятувати не вдалося…

Та Рустам не хотів здаватися. Чоловік став блогером, адже хотів довести всьому світу, що він ще може бути корисним суспільству. Підтримувала його дружина та діти. Уфимець активно почав займатися спортом та адаптуватися до нового життя.

До того, як він отримав протези, Рустам мріяв про одне: підкорити вершину Ельбрусу – однієї з найвищих гір світу. Висота складає 5642 метри над рівнем моря.

Гортаючи стрічку Інстаграму, чоловік знайшов оголошення від місцевого гіда на набір групи у похід на Ельбрус. В перший раз Рустаму відмовили, а вдруге у нього повірили і дозволили піти разом з іншими учасниками.

Чоловік зізнається, що його на шляху часто мучили думки про те, що слід зупинитися, але гріло те, що він буквально виборов собі право йти у похід зі звичайними людьми. Рустам не здався.

Коли він був на вершині – зрадів просто нереально, але відчував, що добряче втомився. Ще пак! Супутником Рустама був ураганний вітер та мороз. Акліматизуватися довелося цілих 8 годин.

Зараз Рустам вважає це просто божевіллям, але гірським спортом займатися хоче продовжувати. Наразі у нього є нова мета: планує підкорити нову вершину, висотою поняд 8 метрів.

Схожі статті

Британка понад 2 тисяч разів зателефонувала до екстрених служб: що сталося і чим закінчилася ця історія

Іноді люди зловживають своїми можливостями. Зазвичай, це більш властиво для осіб, які мають владу - депутатів чи олігархів. Проте, дивні випадки трапляються не тільки з ними.

Зустрілися після 13 років розлуки: жінка побачила відео з безхатьком та впізнала у ньому свого брата

Іноді долю можуть вирішити декілька секунд. Випадкова зустріч чи збіг непередбачуваних обставин. Але цього разу вирішальним у долі родини став TikTok.

Босі мільйонери: подружня пара віддала людям 24 мільйони доларів, особисті речі та пішла жити до монастиря

Для когось щастя в грошах, а хтось може відмовитися від усього заради духовності. Після такого щедрого жесту, пара вимушена буде покладатися на доброту інших людей.

Чим жила найстарша жінка в історії: їздила на велосипеді до 100 років та бачила будівництво Ейфелевої вежі

Жінка з Франції прожила не тільки довге, а й дуже цікаве життя. Чим займалася, чим захоплювалася та багато іншого читайте у матеріалі порталу Сенсація.

Важить всього 10 кілограмів, а зріст менше метра: як склалося життя найнижчої жінки світу Джіоті Амге?

Одне можна сказати напевно, з її здатністю робити все з сонячним оптимізмом і незламною рішучістю, ніхто не повинен сумніватися в її амбіціях.

Жінка відростила 13-метрові нігті та потрапила у Книгу рекордів Гіннеса: яка довжина була у її попередників?

63-річна жителька Міннесоти почала відрощувати свої нігті ще у школі. Проте, вона не перша, хто має таке досягнення. Ким були її попередниці та який рекорд тримали вони?